Mål

Oppgaven var å lansere årets julekakeoppskrifter – med fokus på å lage pepperkaker sammen med barna. Målet ble derfor å skape oppmerksomhet rundt Matstart og gi foreldre enda en grunn til å la barna besøke Matstart fremfor andre oppskriftssider gjennom sosiale medier.

Beskrivelse

Kampanjen er like enkel som den høres ut – ”Tegn din egen pepperkakeform”. Vi lot barna tegne sin helt egne pepperkakeform som vi forvandlet om til en ekte pepperkakeform i barnevennlig plast. Vi sendte de 3D-printede formene til kunstnerne sammen med en skikkelig god pepperkakeoppskrift, fra Matstart selvfølgelig.

Ved hjelp av 3D-printing kunne vi for første gang i historien gi barn mulighet til å tegne sin helt unike pepperkakeform, og få formene så autentisk og lik dens originale barnestrek i et miljø- og barnevennlig materiale. For å forsterke det fantasifulle barneuniverset produserte vi formene i lekne farger, i motsetning til klassiske former som blir produsert av stål. I all sin enkelhet er dette en kampanje full av fantasifulle kruseduller i barnevennlig plast som minner oss på at fantastiske ting kan skje så lenge vi våger å slippe barna løs på Matstart. 

Effekt

Målet var å samle inn barnetegninger og gjøre de om til unike pepperkakeformer med en 3D-printer. Kampanjen ble varmt mottatt i sosiale medier og foreldre postet bilde av barna sine når de fikk formen i posten. I tillegg har vi nå fysiske påminnelser hjemme hos målgruppen som minner dem på budskapet til Matstart – slipp barna løs!

Se video av arbeidet her

 

Credits

Byrå: Anorak

Kunde: MatPrat