Tre ganger i året sender Trondheim Renholdsverk ut informasjonsheftet Råstoff. Årets siste utgave blir pakket inn som et julehefte.

- Brukes ofte pekefinger

Trondheim Renholdsverk samarbeider med reklamebyrået Tibe T, og begge ønsker selvsagt at Råstoff skal være noe hyggelig å få i postkassen. Og de ønsker å snakke om gjenvinning og avfall på en annerledes måte, gjerne pakket inn fint, både visuelt og tekstlig. 

- Å snakke om avfall, sortering, åpningstider, plastposer og lignende kan fort fremstå som kjedelig, masete og lite engasjerende. Og ofte brukes en pekefinger; «Nå må du kaste posen i rett dunk, ellers…», sier tekst- og konseptutvikler i Tibe T, Frank Standal Dybhavn.

Det løftes opp ulike aktuelle tema innen gjenvinning, hageavfall, juletreinnsamling og avfall sanksjoner.

«Så gjør vi så når vi..»

Julen er en tid som selvsagt skal handle om kos, magi og en stor porsjon gode minner. Og et av minnene som står sterkt hos de fleste, er juleheftet. Der kommer også ideen fra, om nettopp å pakke inn budskapene i en illustrert stil.

- Vi ville pakke dette inn, sammen med tekster og headinger som kombinerte julen og budskapene til Renholdsverket. Eksempelvis; «Så gjør vi så når vi skifter vår dunk», for å snakke om at folk kunne bestille større avfallsdunk. Eller «I snøen sliter nissen med sin julegrøt», som skulle oppfordre folk til å måke snø, slik at renholdsarbeiderne kom seg frem til dunkene, forteller Standal Dybhavn.

De to første utgavene av Råstoff kommer ut i stående format, mens til juleheftet gjorde Tibe T det om til liggende format, for å være tro mot tegneseriene vi liker så godt. 

Les også: Verdens ondeste DM

Viktig med god idé og riktig kanalvalg

Reklamebyrået bruker mer enn gjerne alle kanaler, så lenge de treffer effektivt og engasjerende.

- En DM i postkassen er utmerket for å nå ut til Trondheims befolkning, enten de bor i en enebolig eller en hybel. Og legger man en god idé i postkassen, som skiller seg tydelig ut fra regninger og tilbudsaviser, så kan denne kanalen fort være den mest effektive vi har, sier Standal Dybhavn.

Selv om det nå ikke er noen spesielle tall å hente for akkurat denne DM’en, kan Trondheim Renholdsverk fortelle at de aldri har opplevd tilsvarende positive tilbakemeldinger på noe de har laget før.

- Både kunder og samarbeidspartnere har lagt godt merke til jobben, og den har bygget stor intern stolthet. Så selv om et budskap kanskje kan oppfattes som kjedelig for mange, kan en god idé og riktig kanalvalg snu om på det hele, og sørge for suksess, avslutter Standal Dybhavn.

Les også: Hva gir man til den som har alt?

Credits

Byrå: Tibe T Reklamebyrå

Kunde: Trondheim Renholdsverk