Skal du drive nettbutikk, må du kunne tilby minst en betalingsløsning, og det er viktig at den tilpasses nettbutikken. Ekstra viktig er det å tenke på at betalingsløsningene skal være brukervennlige på mobil, etter Googles vedtak om å kun rangere mobiltilpassede nettsider i søkeresultatet sitt.

Under følger en oversikt over ulike betalingsløsninger, slik at du selv kan finne ut hvilken som passer best for din nettbutikk og dine kunder.

Postoppkrav

Postoppkrav gir en trygg handel for begge parter. Kunden din betaler for varen når den kvitteres ut, og Posten garanterer for beløpet.  For å benytte postoppkrav trenger nettbutikken i prinsippet kun en bankkonto hvor det innkrevde beløpet kan overføres til.

Kortbetaling finnes i to varianter

  • Kredit: Kunden får kreditt og god sikkerhet, siden det er kortselskapet som tar ansvaret. Merk deg: om du skal ha kredittkortbetaling som betalingsmåte, må du ofte inngå en innløseravtale (for eksempel med løsninger fra DIBS eller Netaxept). Sjekk dette opp med din leverandør. Kortinnløser tar et prosentbeløp av varens verdi, som kan ligge alt fra 1,5 % til 4,0 %.
  • Debet: Kunden betaler for varen i kjøpsøyeblikket. Kostnadene er lave, og du slipper å bruke tid og ressurser på purringer og ekstra faktureringer. Kjøpet kan føles utrygt for kunden, siden varen verken er pakket eller levert til befordrer.

Faktura 

Faktura signaliserer stor tillit til kunden, og kan dermed være salgsfremmende. Egenproduserte fakturaer krever hovedsakelig kun en bankkonto som mottaker kan betale til. Det er vanlig å legge på et faktureringsgebyr, men dette styres helt og holdent av nettbutikken, som vil selv være ansvarlig for fakturering og risiko. Du kan inngå fakturaavtale med et kredittselskap, som tar seg av innkreving og kan i tillegg tilby delbetaling. Da er det kredittselskapet som tar risikoen, og de tar ca. 1,5 % til 3,5 % av beløpet i fast sum per faktura.

Forhåndsbetaling

Forhåndsbetaling gjennom nettbank har en transaksjonstid på 24 timer, siden det er mulig for nettshopperen å endre eller slette beløpet innen 24 timersfristen. Dette krever at kunden har stor tillit til nettbutikken din.

Paypal 

Paypal er en rimelig løsning, som ikke krever noen oppstartsgebyr eller faste, månedlige utgifter. Det trengs heller ingen innløseravtale, og du betaler ca. 3 % pluss 3 kroner per transaksjon. Betalingsmåten gir en sikker løsning, både for deg og kunden.

Penger på konto

Penger på konto som trekkes ved leveranse er en betalingsmåte som gir kunden stor sikkerhet ved kjøp i ukjente nettbutikker, da pengene ikke frigis før varen er mottatt.

Du kan lese mer om betalingsløsninger her, og følg oss gjerne på LinkedIn - så holder du deg alltid oppdatert på våre nye tjenester, råd og kundehistorier innen netthandel. Ønsker du heller spesifikke råd om tjenester til din nettbutikk, kan du kontakte oss.

Kontakt oss