Søkemotoroptimalisering gir deg et hav av muligheter til å synliggjøre din bedrift i Google – helt gratis. Med riktig innhold vil tiden og energien du legger i dette arbeidet være verdiskapende. Her er tre ting du bør unngå for å sikre at nettbutikken din når høyt opp på søkeresultatene til dine kunder. 

1. Manglende innhold, nøkkelord og meta description

”Sko. Hvite”. Med den korte teksten og ord som ”alle” søker opp, kommer du ikke høyt opp blant Googles søkeresultater. Hvor unikt er produktet ditt om du beskriver det kun med to ord: ”Sko. Hvite”?

Skal du få produktet ditt opp og frem, er det lurt å skrive synonymer, nøkkelord og ord du tenker kundene dine søker opp i Google. Nøkkelordtetthet på 5 prosent er fint!

Skriv korte, gode og informative tekster som hjelper kundene dine å ta en kjøpsbeslutning. Bruk undertitler (h2, h3, osv) hvor du gjerne putter inn nøkkelordene også. Når du skriver meta description, er det dessuten lurt å skrive på en måte som gjør at brukeren får lyst til å klikke seg inn på siden; sleng inn nøkkelordene her også.

2. Dårlige URL-er

Nettsider og nettbutikker har ofte URL-er som ser ut  som dette: http://www.nettbutikk.no/index.aspside=produkt&cid=482&sok=0&snr. Den er rotete, grisete og håpløs å lese. Rydd opp og rengjør linken, slik at den ser mer ut som denne: http://www.nettbutikk.no/Kategori/Merkevare/produkt . Mer relevant informasjon i URL gir god SEO. Sørg derfor for at nøkkelordene er med her også.

3. Duplikatinnhold

Søkemotorer hater dobbelt opp med innhold. Har du to eller flere sider som er tilnærmet kliss like, aner ikke søkemotoren hvilken av dem den skal bruke. Har du mange produkter fra samme merkevare og som ligner, burde du derfor sørge for at alle titteltagger og overskrifter er unike.

Flere aspekter burde tas hensyn til før du setter en nettside til verdensveven. For Google handler det om å bevare et søk som er best mulig for brukerne. For deg handler det derfor først og fremst om å lage godt og troverdig innhold som brukerne dine elsker. Les enda mer om søkemotoroptimalisering her.

Du kan lese mer om våre netthandelstjenester her, eller følg oss gjerne på LinkedIn - så holder du deg alltid oppdatert på våre nye tjenester, råd ogkundehistorier innen netthandel. Ønsker du heller råd om tjenester til din nettbutikk, kan du kontakte oss.

Kontakt oss