Slik finner vi vinnerbutikkene - Nominasjonskampanjen

Også i 2017 skal det gjennomføres en nominasjonskampanje, hvor det norske folk stemmer frem sine favorittnettbutikker. Kampanjeperioden er 15.mars til 15.april. I år deles Folkets Nettfavoritt opp i to kategorier: Folkets Nettfavoritt Store Bedrifter og Folkets Nettfavoritt SMB. En nettbutikk defineres som stor eller SMB basert på årsomsetning. Butikker med omsetning over 75 millioner kroner kategoriseres som store, og de under som SMB. Prisene for Folkets Nettfavoritt deles ut på NXT-konferansen den 30.mai.

Les mer og meld deg på til NXT her

Alle norske nettbutikker som får en stemme i kampanjen, er kvalifisert til de øvrige Netthandelsprisene som kåres av en jury på LOAD i september.

De ti nettbutikkene som får flest stemmer i hver kategori, blir testet av et uavhengig brukerpanel. Den nettbutikken som sanker flest stemmer i sin kategori i løpet av kampanjen, og kommer best ut av testen, blir kåret til Folkets Nettfavoritt 2017. Folkets stemmer teller 60 % og testen 40 %. 

Slik kan du få dine kunder til å nominere deg til Folkets Nettfavoritt. 

Topp 10-lister, Folkets Nettfavoritter 2017

Registrer din nettbutikk

I tillegg til Folkets Nettfavoritt skal disse prisene deles ut:

Årets nettbutikk - den gjeveste utmerkelsen. Prisen går til den norske nettbutikken juryen mener oppfyller samtlige kriterier på en best mulig måte, og som gir kundene den beste totale kunde- og kjøpsopplevelsen.
Årets nykommer - kåres blant nyetablerte nettbutikker, og som juryen mener viser stor satsning og potensiale innen netthandel.

Her kan du lese om fjorårets vinnere.

Kriterier for å bli godkjent i Brings sikkerhetssjekk

Alle nominerte nettbutikker til Folkets Nettfavoritt blir sikkerhetssjekket, for å sikre at nettbutikkene er trygge å handle i for kundene. Minimumskriteriene for å bli godkjent i Brings sikkerhetssjekk er:

  • Check-out må være sikret med HTTPS (SSL) som standard, og vise "grønn hengelås" i Chrome 56. 
  • Sider med skjema som spør om innlogging (e-postadresse/kundenummer/e.l. og passord) til "min side"/"min konto"/e.l. må være sikret med HTTPS (SSL) som standard, og vise "grønn hengelås" i Chrome 56. 
  • Få en score på C eller høyere på testen til Qualys SSL Labs som sjekker at SSL-implementeringen er gjort på en trygg måte.