Første el-lastebil i Stavanger er satt i drift

Bring tar nå i bruk sin første elektriske lastebil i Rogaland.

En elektrisk Bring-lastebil
Publisert 08.07.2022

Kjøretøyet fra Scania har en tillatt totalvekt på 28 tonn og har fått et lasteplan som er spesialbygd for å distribuere gods til offshore-næringen i Stavanger. Lastebilen markerer også starten på et større miljøarbeid for Posten og Bring på Vestlandet, og fremover skal fossildrevne lastebiler fases ut til fordel for elektrisitet og biogass.

Først ute

Den nye elektriske lastebilen vil ha fast tilholdssted på Bring-terminalen i Tananger, og vil gå inn i forsyningslogistikken til operatørene på norsk sokkel. I tillegg til å være Brings første elektriske lastebil i Rogaland, er dette også den første i sitt slag som tas i bruk til transport innenfor offshore-segmentet i Norge.

– Dette er noe kundene våre etterspør i stadig større grad, og vi er veldig stolte av å kunne være «first movers» på det grønne skiftet i offshore-markedet, sier Anne Stenseth Kristoffersen, leder for Offshore og spesialisert spedisjon

Anne legger til at den nye lastebilen har kommet på plass via et tett og godt samarbeid med Brings underleverandør Borlaug & Brosvik Transport. 

– Nå gleder vi oss til å teste hvordan dette fungerer for kundene, sier hun.

Del artikkel