Driftsmeldinger

Forsinkelser for pakker og gods til og fra Nord Norge.

Det har vært en togavsporing i Nord Sverige, som medfører forsinkelser på tog til og fra Nord Norge. I tillegg til forsinkede tog, vil det også bli innstilte tog på strekningen.

Dette medfører at pakker og gods mellom Sør og Nord Norge denne uka vil kunne bli forsinket. Dette gjelder postnumrene 0001-79999 til/fra 8300-8599, 9000-9999.

Vi sender det vi kan innenlands via Nordlandsbanen, og kjører i tillegg ekstra biler til enkelte terminaler i Nord Norge. Til tross for de tiltakene vi iverksetter, er det ikke til å unngå at det vil bli forsinkelser på en del pakker og gods. Vi beklager ulempene dette medfører.

Ustabilitet i IT-systemer.

Vi har tekniske problemer som påvirker sporingsinformasjon og rapporter om dine sendinger. Sendingene leveres som avtalt, men informasjonen kan være mangelfull. Vi beklager og gjør det vi kan for å rette opp.

Uvær i Nord Norge.

Store deler av Nord Norge er nå påvirket av uvær og dårlige kjøreforhold. E6 er stengt flere steder, E10 over Bjørnfjell er stengt. Både fergestrekninger og broer stenges på kort varsel pga sterk vind. Aller verst er det i Finnmark og Nord Troms. Finnmark er nærmest isolert pga stenget veier, og pr nå er eneste alternativ å kjøre via Finland.

Lenger sør, i Nordland,  er været også dårlig, og E6 over Saltfjellet kan bli stengt på kort varsel. Flytrafikken vil også kunne blir påvirket i form av innstillinger og overflyvninger.

Med de utfordringene vær og føre skaper, vil brev, pakker og gods kunne bli forsinket til, fra og internt i Nord Norge så lenge uværet pågår.

Driftsinfo vedr. nedstengning i kommunene Bergen, Kvam og Ulvik. Tilnærmet likelydende tiltak innføres også i Alver, Askøy, Bjørnafjorden, Eidfjord, Osterøy, Samnanger, Ullensvang, Vaksdal, Voss og Øygarden.

Ifb. med at kommunene stenger ned bl.a. butikker og at kun dagligvarebutikker, apotek og bensinstasjoner være åpne vil vi ikke kunne gjennomføre distribusjon til stengte butikker.

Vi forstår det slik at øvrige bedrifter kan holde åpent og ovenfor de utfører vi både distribusjon og henting som normalt.

Ber våre kunder sjekke ut om deres mottagere er åpne før varer sendes.

Post i Butikk som er i dagligvarebutikker vil holde åpent som vanlig. Det blir også normal distribusjon av brev og pakker til private.

Omfanget av kommuner som nå er berørt gjør at vi ikke kan lagre varer vi ikke får levert frem til det åpner igjen og retur til avsender blir håndtert.

Tiltakene vil gjelde så lenge denne ekstraordinære situasjonen varer.