EDI (Electronic Data Interchange)

EDI-løsninger gir deg og din bedrift bedre kontroll over sendingene, og du får tilgang til alle våre tjenester. Ved å bruke EDI reduserer du dine kostnader, og får tilgang til din kjøpshistorikk - alt på et sted.

Illustrasjon som viser to laptoper som snakker med hverandre.

 

EDI (Electronic Data Interchange) er en elektronisk løsning som gir deg bedre kontroll over bedriftens sendinger, og forbedret service overfor kundene dine. Ved å bruke EDI kan du oppnå en mer effektiv varehåndtering og transport, uavhengig av mengden pakker du håndterer.

For å ta i bruk EDI trenger du et dataprogram som kan merke, generere og overføre sendingsinformasjon. Dette programmet kan lastes ned fra nettet eller kjøpes fra en softwareleverandør.

Trenger du veiledning, er det bare å ta kontakt med oss på telefon: 04045. Alle våre leverandører gir deg assistanse per telefon og du kan få hjelp til installasjon av systemet. Du legger inn all mottakerinformasjon, velger ønsket tjeneste og systemet lager en etikett med strekkode inkludert de nødvendige opplysningene. Samtidig sender systemet informasjon elektronisk til Posten.

Trenger du en EDI-løsning til bedriften din?

Her er en oversikt over tredjepartsleverandører som kan hjelpe deg med å knytte dine systemer mot Bring

Gå til oversikten

Hva er nytten av EDI for deg som sender varer? Her er noen fordeler:

1. Eliminering av håndskrevne fraktbrev:

EDI fjerner behovet for håndskrevne fraktbrev, som kan føre til feiladressering og tidsforbruk. Elektroniske etiketter reduserer risikoen for feil på grunn av uklar håndskrift, samtidig som det gir økonomiske besparelser sammenlignet med kjøp av fraktbrev.

2. Effektiv behandling av informasjon:

EDI muliggjør overføring av data direkte fra ditt IT-system til ordre- og fakturasystemet hos deg. Dette reduserer behovet for manuell inntasting av informasjon, minimerer feilkilder og fører til raskere og mer effektiv behandling av dataene.

3. Automatiserte sendingsbekreftelser:

I de fleste tilfeller kan EDI-programvaren settes opp til å sende sendingsbekreftelser med sporingslenker til mottakeren automatisk. Dette sparer bedriften din for mange inngående telefonsamtaler og gir bedre kundeservice.

4. Kostnadsbesparelser og fordeler:

EDI sikrer enklere forretningsforbindelser ved automatisert utveksling av forretningsinformasjon. Gir mulighet for billigere oppkrav, og du kan benytte ulike SMS- og eposttjenester. Bruk av eVarsling gir også fradrag i prisen på Pakke til hentested.

5. Internasjonal bruk:

EDI kan også benyttes med etiketter på pakker til utlandet, noe sikrer effektiv og sømløs elektronisk datautveksling globalt. Selv om mer moderne måter for datautveksling, som API-er, finnes, er EDI-bruken fortsatt utbredt over hele verden.

EDI er en viktig del av tjenesteutviklingen og et satsningsområde for Posten og Bring. Ved å implementere EDI kan bedriften din forbedre interne rutiner, oppnå en mer oversiktlig logistikk og styrke kontrollen over sendinger.

Ønsker du hjelp med EDI-løsninger?