Nominasjonskampanjen - Folkets Nettfavoritt

I perioden 01. februar til 01.mars har det norske folk stemt frem sine favorittnettbutikker. Vinnerne annonseres i uke 16, og deles ut på LOAD-konferansen den 13.september 2018. 

Vi deler ut Folkets Nettfavoritt i tre kategorier, hvor vi skiller på store, mellomstore og små bedrifter basert på årsomsetning til netthandel. 

Se en oversikt over topplistene etter endt konkurranse (alfabetiske lister)

Netthandelsprisene

Alle norske nettbutikker som fikk en stemme i nominasjonskampanjen for Folkets Nettfavoritt, og som har registrert seg på denne siden, er kvalifisert til de øvrige Netthandelsprisene som kåres av en jury på LOAD i september.

I tillegg til Folkets Nettfavoritt deles det ut flere priser. Årets nettbutikk er den gjeveste utmerkelsen. Prisen går til den norske nettbutikken juryen mener oppfyller samtlige kriterier på en best mulig måte, og som gir kundene den beste totale kunde- og kjøpsopplevelsen.

I tillegg kårer juryen ytterligere to priser, som blir annonsert etter kampanjeperioden er over. 

Her kan du lese om fjorårets vinnere.

Kriterier for å bli godkjent i Brings sikkerhetssjekk

Alle nominerte nettbutikker til Folkets Nettfavoritt blir sikkerhetssjekket, for å sikre at nettbutikkene er trygge å handle i for kundene. Minimumskriteriene for å bli godkjent i Brings sikkerhetssjekk er:

  • Check-out må være sikret med HTTPS (SSL) som 63 standard, og vise "grønn hengelås" i Chrome . 
  • Sider med skjema som spør om innlogging (e-postadresse/kundenummer/e.l. og passord) til "min side"/"min konto"/e.l. må være sikret med HTTPS (SSL) som standard, og vise "grønn hengelås" i Chrome 63. 
  • Få en score på C eller høyere på testen til Qualys SSL Labs som sjekker at SSL-implementeringen er gjort på en trygg måte.