Slik sikrer du nettbutikken din gratis på en time

Slik sikrer du nettbutikken din gratis på en time

Det behøver ikke koste mye å sikre nettbutikken mot dataangrep og svindelforsøk. Her er noen gratisprogrammer som er enkle i bruk og som gjør jobben for de aller fleste mindre og mellomstore virksomheter.

Mann holder en stor hvit kopp samtidig som han sitter foran sin laptop.

- For å komme kjapt i gang anbefaler vi ofte våre kunder å benytte gratisprogrammet Cloudflare. Det kan settes opp på kort tid uten store endringer. Her får du sikret deg mot det aller meste uten kostnader, sier sikkerhetsekspert i det internasjonale rådgivningsselskapet Geta, Frederik Vig.

Passer best for mindre og mellomstore nettbutikker

Geta er eksperter på netthandel, og jobber med rådgivning og analyse både i Norge og internasjonalt.

- Dette er ofte bra nok for mindre og mellomstore nettbutikker. Er det snakk om en større nettbutikk kan man for 20 dollar i måneden gå over til en business-versjon. Denne gjør det enda enklere å sette opp avanserte regler for brannmur for web, blokkering av trafikkilder og ekstra ytelsesverktøy for mobil, bilder og lignende, fortsetter Vig.

Mye sikkerhet til en billig penge

Cloudflare hjelper deg med SSL/TLS-sertifikat. Det gir deg også beskyttelse mot såkalte tjenestenektangrep (DDoS-angrep) ved å opprette et Content Delivery Network (CDN). Dette sørger også for raskest mulig levering av innhold. Web-brannmuren beskytter web-serveren din og er like viktig for en nettbutikk som en personlig brannmur er for din PC.

Slik går du frem:

  1. Gå til Cloudflare og skap en bruker
  2. Fyll inn din e-postadresse og et valgfritt sikkert passord
  3. Skriv inn adressen til nettbutikken din og klikk «add site»
  4. Velg «free» som pakke (du kan senere enkelt oppgradere hvis du ønsker det)
  5. Neste steg er å konfigurere navnetjenerne dine (DNS). Dette vil variere litt avhengig av hvor du kontrollerer domenet. Cloudflare har guider til de mest populære. Dette kan ta noen timer. Cloudflare sjekker automatisk at oppsettet er riktig.

3 gode tips fra Frederik Vig i Geta:

  • Under punktet «Crypto» kan du sikre at nettbutikken din alltid kjører over HTTPS og HSTS) og at forespørsler til http-versjonen automatisk blir skrevet om til https.

  • Under punktet «Speed» kan du automatisk minifisere koden din for bedre ytelse og raskere levering.

  • Under punktet «Firewall» kan du velge hvor høyt sikkerhetsnivå du ønsker. «Medium» er valgt for deg, men kan endres til «high» eller «under attack» hvis du opplever DDoS-angrep.

PS! Det finnes alternativer til Cloudflare. Akamai og Fastly er blant de største. Vig mener imidlertid at Cloudflare er det som gir mest sikkerhet for pengene.

Del artikkel