Tilleggstjenester

 • Cargo Insurance

  Passer bra for deg som vil sikre deg full erstatning ved skade eller tap av dine forsendelser.

  Forsikringen gjelder forsendelser av alle typer tillatt gods, unntatt:

  • mobiltelefoner
  • vin
  • sprit
  • kjøle-, fryse- og ferskvarer
  • skadde varer

  Forsendelse til eller fra Iran, Irak og Afghanistan kan ikke forsikres.
  Ønsker du en helårsforsikring, kan dette ordnes med din selger over telefon.
  Du kan forsikre hver pakke inntil 100 000 NOK og hvor pall opp til 1 000 000 NOK.

  Priser fra 01.12.2018:

  Pakke

  Europa: 125,-
  Resten av verden: 171,-

  Pall

  Europa: Fra 01.12.2018: 0,2% av forsikringsverdien fra – minimum 419,-.
  Resten av verden: ikke aktuelt – kan kun kombineres med Parcel og Pallet produkter.
  Gjelder for: Business Parcel, Business Parcel Return, Business Parcel Bulk, Business Parcel Return Bulk, Business Pallet, Business Pallet Return, PickUp Parcel, PickUp Parcel Return, PickUp Parcel Bulk, PickUp Parcel Return Bulk, Home Delivery Parcel.

  Les mer om forsikring

 • Cash On Delivery (COD)

  Passer fint for deg som vil gi kundene dine mulighet til å betale når pakken utleveres. Beløpet overføres alltid til din bankkonto i mottakerlandet. Tilleggstjenesten krever at du benytter deg av EDI-løsningen, og har opprettet bankkonto med eller uten OCR i mottakerlandet.

  Det er viktig å tenke på at transportetiketten skal inneholde COD-trekant, COD-beløp, COD-bankkonto, og om du ønsker, er det en COD-referanse. Bring står ansvarlig for hele COD-beløpet, dersom pakken leveres ut uten at beløpet er krevd opp.

  Hvert land har ulike regler. Last ned utskriftsvennlig versjon (PDF), for det landet du skal sende pakken din til.

  Gjelder for: PickUp Parcel (kun Færøyene og Grønland), PickUp Parcel Bulk (kun Finland, Sverige, Færøyene og Island)
   

 • Customs Clearance (CC) info via EDI

  Med denne tjenesten kan du sende all fortollingsinformasjon elektronisk gjennom EDI. Informasjonen og forsendelsene dine vil alltid havne på rett plass til rett tid.

  Alt du trenger å gjøre, er å sende informasjonen i din handelsfaktura i en fil til oss, samtidig som forsendelsen blir hentet hos deg. EDI-filen sendes videre, slik at varene dine kan fortolles innen de ankommer mottakerlandet. Derifra sendes varene raskt ut til dine mottakere.

  Du kan få mer informasjon om tilleggstjenesten, eller tolldokumentasjon generelt, dersom du kontakter selgeren din.

  Gjelder for: PickUp Parcel Bulk og Home Delivery Parcel

 • e-Advising

  Denne tilleggstjenesten gir deg mulighet til å fortelle mottakerne dine at pakken er på vei, og hvor og når leveransen vil finne sted. Ved å angi mottakerens mobilnummer sender vi en SMS, i stedet for en tradisjonell hentemelding, med informasjon om at pakken er levert på postkontoret. Dette gir kunden er smidigere henteopplevelse. Når pakken leveres til mottakerens dør, forteller meldingen når leveransen kommer til å skje. 

  Gjelder for: Business Parcel Bulk, Business Pallet, PickUp Parcel Bulk

 • Limited Quantities

  Forsendelser får ikke inneholde farlig gods med unntak av begrensede mengder farlig gods (Limited Quantities). Kunden skal alltid følge og varsle Bring i henhold til Brings gjeldende instruksjoner. Bring håndterer forsendelser som inneholder begrensede mengder farlig gods i henhold til gjeldende regelverk (ADR/RID/IMDG-koden). Kunden er ansvarlig for å følge gjeldende regelverk som blant annet omfatter innhold, emballasje og merking. For informasjon om og definisjon av begrenset mengde farlig gods samt gjeldende regelverk, se Direktoratet for samfunnssikkerhets og beredskap.

  Tilleggstjenesten Limited Quantities er ikke tilgjengelig i kombinasjon med tilleggstjenestene Flex Delivery og Express samt Express Nordic 0900-tjenestene.

  Spesielle regler for emballasje gjelder ved transport av begrensede mengder farlig gods.

  Avsender er ansvarlig for å kontrollere at forsendelsene ikke inneholder noe som er i mot bestemmelsene i avsnittene Forbudt innhold og i dette avsnittet begrensede mengder farlig gods og skal erstatte Bring eller annen skadelidende for skade som skjer som følge av at kunden ikke overholder disse bestemmelser.