Pakkeboks nummer 6000

Pakkebokser har kommet for å bli, og i april 2024 nådde vi i Posten Bring en milepæl med pakkeboks-sted nr 2000 på Kiwi på Hjemseng. Med det har vi nå over 6000 pakkebokser spredt utover landet.

Publisert 21.04.2024
Skrevet av Dina Engh og Aleksander Hømanberg

Populariteten til Pakkeboks har skutt i været, og i dag velger over 40% å benytte Pakkeboks fremfor andre alternativer. Brukerne har faktisk gitt hele 4,8 av 5 stjerner for opplevelsen av bruken av pakkeboksene.

Satt flere rekorder

Vår leverandør av skapene, Swipbox, kan meddele at det er vi som sitter på nettverket med størst geografisk avstand i Europa - fra Lindesnes i sør til Longyearbyen i nord.

Pakkeboks Svalbard.jpg
Juli 2023: Posten lanserer verdens nordligste Pakkeboks i Longyearbyen på Svalbard. Foto: Posten Bring

I tillegg til størst avstand, har vi også verdens nordligste Pakkeboks. Men det stopper ikke der. Siden vi startet å plassere ut bokser, har vi hatt ett av nettverkene som har blitt raskest rullet ut – og vi fortsetter å fylle på, slik at flere får kortere avstand til nærmeste Pakkeboks.

Kanskje har du selv lagt merke til at boksene til Posten Bring er personliggjort? Dette er unikt for våre bokser, og har blitt tatt godt imot av våre kunder. Vi så også et stort engasjement blant brukerne da vi inviterte dem til å være med å navngi en Pakkeboks.

Hvorfor ble pakkebokser en suksess?

Allerede i 2014 var vi i Posten Bring ute med det som ble kalt pakkeautomater i butikk. Og til tross for at det fremdeles finnes 24 av disse, var det ikke i nærheten av en like god suksess som Pakkeboks.

Første Pakkeboks.jpg
Konsernsjef Tone Wille med den aller første Pakkeboksen som ble plassert ut i Oslo i januar 2020. Foto: Posten Bring

Pakkeboks kom rett rundt pandemi-tider, en tid der det var stort behov for lite menneskelig kontakt. Dette, kombinert med muligheten til å hente døgnet rundt på smarte lokasjoner, førte til at pakkeboks fikk en voldsom oppblomstring. Siden løsningen var både tidsbesparende og enkel, fortsatte også brukerne å benytte seg av det etter pandemien var over.

Stadig flere hentesteder

Ved hjelp av Pakkeboksene har Posten Bring doblet sitt nasjonale nettverk av betjente og ubetjente hentesteder i Norge siden 2020.

Jente ved pakkeboks.jpg

I dag har vi nærmere 3.700 hentesteder, som omfatter Post i Butikk, Postens Pakkeutlevering, Pakkebokser, Pakkeautomater og Postkontor.

I Sverige er også Bring i gang med å rulle ut sitt nettverk av «Paketbox». Planen er at det skal utplasseres Paketboxer på 800 lokasjoner i løpet av 2024.

Er ikke Pakkeboks et alternativ for dine kunder i dag? Du kan enkelt starte å tilby Pakkeboks som alternativ med å implementere vår API

Skaff deg vår Pakkeboks-API

Del artikkel