Hva er pakkeboks?

Hva er Pakkeboks og hvorfor bør du tilby det i kassen?

Nettkundenes forventninger til leveranser øker. Brings kvartalsvise forbrukerundersøkelser viser at fleksibilitet når det gjelder leveringstidspunkt og sted er svært viktig for at et kjøp skal gjennomføres. Med Pakkeboks i kassen får kundene den valgfriheten de trenger i en travel hverdag.

Kvinne foran åpen pakkeboks-luke har hentet ut sin pakke.

Pakkeboks er en selvbetjent henteløsning for pakker. Det er en pakkeautomat som består av luker i tre ulike størrelser, og den kan stå både innendørs og utendørs. Pakkeboks har ikke behov for strøm, Wifi eller annen nettilgang. Den drives av batteri med veldig lang levetid, og kommuniserer med våre sjåfører og dine kunder ved hjelp av app og bluetooth. 

Hvordan fungerer Pakkeboks? 

Pakkeboks lar kundene dine hente sine pakker litt nærmere der de bor eller ferdes, til alle døgnets tider. For å kunne hente pakker i Pakkeboks, trenger kunden en app. Posten-appen lastes ned og man registrerer seg med telefonnummer. Kunden vil så få beskjed når pakken er på vei og når den er klar til henting. Når kunden skal hente pakken, brukes Posten-appen til å åpne luken. Bluetooth må være aktivert. 

Tilby Pakkeboks til kundene dine
Tilby Pakkeboks til kundene dine

3 000 pakkebokser i år

Vi plasserer alltid våre pakkebokser på gode lokasjoner som er synlige, tilstrekkelig opplyste og har god adkomst både for sjåfør og kunder som skal hente sine pakker. De er ofte å finne i borettslag, ved kjøpesenter eller andre steder som er i nærheten av der folk forflytter seg i hverdagen.  

Sjåføren fordeler pakkene ut i de små, mellomstore og store lukene. En pakke kan ikke være større enn 50 x 44 x 59 cm for å få plass i den største luken. Dersom pakken er for stor, eller om alle lukene er opptatt når sjåfør skal fylle opp skapet, vil pakken bli omdirigert til hentested. Pakken kan selvsagt spores hele veien.   

Til nå har vi satt ut pakkebokser på ca. 670 lokasjoner rundt om i Norge. I løpet av 2021 skal vi plassere ut 3 000 pakkebokser fordelt på 1 000 steder. Det betyr at vi kan tilby deg og dine kunder et enda bredere utleveringsnett med 2 600 hentesteder fordelt over hele landet.

pakkeboks_aapnes
Pakkeboks åpnes enkelt ved hjelp av Posten-appen

Et populært leveringsvalg

Tilbakemeldingene fra mottakere som har benyttet seg av Pakkeboks i startfasen er svært gode. Kundetilfredsheten får høy score. Vi ser også at liggetiden på pakker som leveres til Pakkeboks er veldig lav. Rundt halvparten av pakkene blir hentet innen 12 timer. Dette er gode nyheter for deg som avsender, oppgjøret for handelen blir da avklart mye raskere.

Genial løsning | Fantastisk opplevelse

Tilbakemeldinger fra brukere via Pakkeboks-appen

Et grønnere leveringsvalg

Både trendforskere og netthandelseksperter peker på at den siste delen av transportkjeden, «last mile» vil få mye mer fokus fremover. Det betyr at leveranser som blir gjennomført med mindre miljøavtrykk vil bli et viktig konkurransefortrinn. Pakkeboks er et resultat av at Posten og Bring ønsker å levere pakker på en så bærekraftig måte som mulig. Trafikkbelastningen i byene reduseres da det leveres mer til ett og samme punkt. De fleste som henter sine pakker i en pakkeboks gjør det til fots eller med sykkel. Når færre pakker hentes med bil, fører det til lavere co2-utslipp, og påvirker bymiljøet på en positiv måte.  

pakkeboksluke_aapnes_illustrasjon
Pakkeboks bidrar positivt til grønnere bymiljø

Gi dine kunder en litt enklere hverdag – gi dem muligheten å velge fritt hvor og når de kan hente sin pakke. De slipper å stå i kø for å hente sine pakker, og kan velge en lokasjon som passer inn i hverdagslogistikken. Gi dem muligheten å velge Pakkeboks som leveringsalternativ i kassen, du også. Det eneste du trenger er vårt Pickup Point API for å kunne tilby enda flere hentesteder.

Se filmen her under, så får du utførlig informasjon om hvordan du integrerer API-et i din checkout.

Slik integrerer du Pickup Point API-et i din nettbutikk
Slik integrerer du Pickup Point API-et i din nettbutikk

Dette er Pakkeboks

  • Selvbetjent løsning som lar kunder hente sine pakker døgnet rundt.
  • Kundene henter sine pakker ved hjelp av Posten-appen, som fungerer som nøkkel.
  • Pakkeboks har luker i tre størrelser.
  • Løsningen passer særdeles godt for nettbutikker som selger f.eks. klær, sko, kosmetikk, småelektronikk m.fl., da de fleste ordre vil kunne passe i en boks.
  • I løpet av 2021 vil vi ha plassert ut 3 000 nye pakkebokser, fordelt over hele Norge.
16.03.2021