Hva er Pakkeboks og hvorfor bør du tilby det i kassen?

Nettkundenes forventninger til leveranser øker. Brings kvartalsvise forbrukerundersøkelser viser at fleksibilitet når det gjelder leveringstidspunkt og sted er svært viktig for at et kjøp skal gjennomføres. Med Pakkeboks i kassen får kundene den valgfriheten de trenger i en travel hverdag.

Kvinne foran åpen pakkeboks-luke har hentet ut sin pakke.
Publisert 16.03.2021 Sist oppdatert 27.09.2023

Pakkeboks er en selvbetjent henteløsning for pakker. Det er et pakkeskap som består av luker i tre ulike størrelser, og den kan stå både innendørs og utendørs. Pakkeboks har ikke behov for strøm, Wifi eller annen nettilgang. Den drives av batteri med veldig lang levetid, og kommuniserer med våre sjåfører og dine kunder ved hjelp av app og bluetooth. 

Hvordan fungerer Pakkeboks? 

Pakkeboks lar kundene dine hente sine pakker litt nærmere der de bor eller ferdes, til alle døgnets tider. For å kunne hente pakker i Pakkeboks, trenger kunden en app. Posten-appen lastes ned og man registrerer seg med telefonnummer. Kunden vil så få beskjed når pakken er på vei og når den er klar til henting. Når kunden skal hente pakken, brukes Posten-appen til å åpne luken. Bluetooth må være aktivert.

Kvinne foran åpen pakkeboks-luke har hentet ut sin pakke.
Tilby Pakkeboks til kundene dine

Høy utrullingstakt også i 2023

Vi plasserer alltid våre pakkebokser på gode lokasjoner som er synlige, tilstrekkelig opplyste og har god adkomst både for sjåfør og kunder som skal hente sine pakker. De er ofte å finne i borettslag, dagligvarebutikker, ved kjøpesenter eller andre steder som er i nærheten av der folk forflytter seg i hverdagen.  

Sjåføren fordeler pakkene ut i de små, mellomstore og store lukene. En pakke kan ikke være større enn 50 x 44 x 59 cm for å få plass i den største luken. Dersom pakken er for stor, eller om alle lukene er opptatt når sjåfør skal fylle opp skapet, vil pakken bli omdirigert til nærmeste Post i butikk. Pakken kan selvsagt spores hele veien.   

Nå har vi plassert ut ca. 5100 pakkebokser fordelt på over 1800 steder rundt omkring i Norge. Det betyr at vi kan tilby deg og dine kunder et enda bredere utleveringsnett med ca 6000 hentesteder fordelt over hele Norden. Utrullingen fortsetter i høy takt, og vi utøker stadig til nye lokasjoner.

For deg og dine kunder betyr det at pakker dirigeres til ca. 5100 pakkebokser i Norge.

Kvinne åpner en luke i Pakkeboks.
Pakkeboks åpnes enkelt ved hjelp av Posten-appen

Et populært leveringsvalg

Tilbakemeldingene fra mottakere som har benyttet seg av Pakkeboks er svært gode. Kundetilfredsheten får høy score. Vi ser også at liggetiden på pakker som leveres til Pakkeboks er veldig lav. Rundt halvparten av pakkene blir hentet innen 12 timer. Dette er gode nyheter for deg som avsender, oppgjøret for handelen blir da avklart mye raskere.

Genial løsning | Fantastisk opplevelse

Tilbakemeldinger fra brukere via Posten-appen

Et bedre leveringsvalg

Både trendforskere og netthandelseksperter peker på at den siste delen av transportkjeden, «last mile» vil få mye mer fokus fremover. Det betyr at leveranser som blir gjennomført med mindre miljøavtrykk vil bli et viktig konkurransefortrinn. Pakkeboks er et resultat av at Posten og Bring ønsker å levere pakker på en så bærekraftig måte som mulig. Trafikkbelastningen i byene reduseres da det leveres mer til ett og samme punkt. De fleste som henter sine pakker i en pakkeboks gjør det til fots eller med sykkel. Når færre pakker hentes med bil, fører det til lavere co2-utslipp, og påvirker bymiljøet på en positiv måte.  

Illustrasjon av en grønn pakkeboks og en mann som åpner en luke.
Pakkeboks bidrar positivt til grønnere bymiljø

Gi dine kunder en litt enklere hverdag – gi dem muligheten å velge fritt hvor og når på døgnet de kan hente sin pakke. De slipper å stå i kø for å hente sine pakker, og kan velge en lokasjon som passer inn i hverdagslogistikken. Med Pakkeboks blir avstanden til hentestedet som regel mye kortere, da de ofte står plassert i borettslag, ved t-banestasjoner og andre knutepunkter.

Gi kundene mulighet å velge Pakkeboks som leveringsalternativ i kassen, du også. Det eneste du trenger er vårt Pickup Point API for å kunne tilby enda flere hentesteder.

Se filmen her under, så får du utførlig informasjon om hvordan du integrerer API-et i din checkout.

Nærbilde av en åpen Pakkeboks-luke
Slik integrerer du Pickup Point API-et i din nettbutikk

Retur fra Pakkeboks

En annen fleksibel løsning som tilbys via Pakkeboks er at kundene dine kan returnere i en Pakkeboks. Dette gjør de enkelt via Posten appèn og de kan bestille retur fra den Pakkeboksen som passer de best. Returene vil bli hentet av våre sjåfører hver dag og kundene mottar en bekreftelse på returen via appèn.

Dette er Pakkeboks

  • Selvbetjent løsning som lar kunder hente sine pakker døgnet rundt.
  • Kundene henter sine pakker ved hjelp av Posten-appen, som fungerer som nøkkel.
  • Pakkeboks har luker i tre størrelser.
  • Løsningen passer særdeles godt for nettbutikker som selger f.eks. klær, sko, kosmetikk, småelektronikk m.fl., da de fleste ordre vil kunne passe i en boks.
  • Vi har nå plassert ut ca. 5000 pakkebokser, fordelt over hele Norge – og vi utøker i rask takt.
Del artikkel