Døgnåpen pakkeutlevering med Pakkeboks

La dine kunder får hente ut sine pakker når de vil, døgnet rundt fra en av våre nye pakkebokser. En enkel og fleksibel løsning som gir dine kunder et smidig leveringsalternativ.

Pakkeboks foran høy bygning i sentrum

Postens døgnåpne pakkebokser har vært en stor suksess. Kundene som har testet den nye tjenesten i Oslo og omegn i perioden januar til juni i 2020 har gitt veldig gode tilbakemeldinger. Nå utvides tjenesten. 

I løpet av 2021 skal det settes ut 3000 pakkebokser fordelt på tusen steder over hele landet, både i byer og tettsteder. Pakkeboksen er enkel å bruke. Den er selvbetjent, kan stå utendørs, og mottaker åpner enkelt riktig luke med telefonen sin via Bluetooth. 

Hvordan kan du tilby Pakkeboks til dine kunder?

For å kunne ta i bruk Pakkeboks som et leveringsalternativ til dine kunder, forutsetter det at din nettbutikk benytter seg av Pickup Point API fra Bring. API:et tillater deg å tilby dine kunder frihet til å velge hentested der dette er aktuelt (Servicepakke/PickUp Parcel). Muligheten til å selv velge hentested kan være salgsutløsende for din nettbutikk. Det koster ingenting ekstra å ta i bruk API:et. 

Merk at dersom du allerede har Pickup Point API, men har filtrert ut spesifikke typer hentesteder i din check-out, må du aktivt tillate at Pakkeboks som type hentested skal vises.

Slik integrerer du enkelt Pickup Point API

  1. Les dokumentasjonen på vår developer site. Her finner en teknisk ressurs i din bedrift all informasjon som trengs for å selv gjennomføre integreringen med vårt Pickup Point API.

  2. Her finner du også forslag til ulike måter å implementere API:et på.

Vår integrasjonsavdeling hjelper deg gjerne

  • Om du trenger bistand i forbindelse med implementering og testing av Pickup Point API
  • Om du trenger support ved bruk av Pickup Point API

Du kan også legge igjen en kommentar eller stille tekniske spørsmål i kommentarfeltet nederst på vår developer site. Våre utviklere svarer deg omgående.

I nettbutikken kan hentestedene vises i en liste eller i et kart. Developer site gir deg mer detaljer om antall hentesteder du kan presentere, og hvilken tilhørende informasjon du kan vise.

Hvor er Pakkeboksen plassert?

I dag finner du ca. 850 pakkebokser i landet, fordelt på nærmere 320 lokasjoner. De er utplassert i Stavanger, Molde, Fredrikstad og Sarpsborg. Merparten er i Oslo. Innen utgangen av 2021 skal Posten sette ut pakkebokser på tusen steder over hele landet, noe som betyr at snart kan veldig mange flere av dine kunder benytte seg av pakkeboks.

Her kan du lese hvordan Pakkeboks beskrives for nettkundene på posten.no.

Publisert 04.12.2019
Sist oppdatert 10.06.2021