Slik skaper du en god kundeopplevelse med friksjonsfri retur

Retur nettbutikk - Slik skaper du en god kundeopplevelse med friksjonsfri retur

Returer er en uunngåelig del av e-handel, og å håndtere dem effektivt er avgjørende for å opprettholde kundenes tillit og tilfredshet. I denne artikkelen vil vi utforske tips og strategier for å administrere returer fra et kundeperspektiv, med innsikt fra våre egne eksperter hos Bring.

En kvinne sitter ved et bord og pakker inn en julegave.

Enten du har en nettbutikk eller en bedrift som selger til andre bedrifter, kan det å tilby en sømløs returopplevelse utgjøre hele forskjellen. La oss ta en titt på hva du kan gjøre for å være proaktiv og sikre en mindre hektisk høysesong som Black Friday og julen.

Det kan også tenkes at du er interessert ivår omfattende guide om travle sesonger for nettbutikker og hvordan du forbereder deg.

Klare og transparente retningslinjer for retur

Tips 1: Sørg for at retningslinjene for retur ikke bare er gode, men også tydelig kommunisert til kundene dine. Mange kunder, omtrent 15 %*, forlater handlekurvene sine under utsjekk på grunn av bekymringer om retur og rettigheter. Løs dette ved å tydelig vise informasjon, for eksempel et 30-dagers returvindu og gi enkel tilgang til vilkår og retningslinjer for retur.

*Ifølge Alexander Stern, Nordisk ansvarlig for tjenesteutvikling retur, Bring.

Tips 2: Se regelmessig gjennom retningslinjene for retur og vurder å forlenge returperioden om nødvendig. Dette kan gi kundene ekstra trygghet. Hva gjør dine konkurrenter? Undersøk og juster om nødvendig for å forbli konkurransedyktig.

Strømlinjeformede returprosesser

Tips 3: Implementer en veldefinert returløsning eller prosess for å fasilitere enkel og rask retur av varer til varelageret ditt, samt sikre at de raskt kan selges videre til riktig pris.

Tips 4: Analyser årsakene bak returer og iverksett tiltak deretter. Bilder av dårlig kvalitet, utilstrekkelige beskrivelser eller størrelsesproblemer er vanlige grunner. Invester i å forbedre produktoppføringer for å redusere raten for retur.

Tips 5: Addresser problemet dersom enkelte varer blir konsekvent returnert, og vurder om de er verdt å selge. Noen ganger er det best å fjerne produkter som konsekvent reduserer avkastningen.

Tips 6: Ta tak i problemer som skjulte etiketter, trykk på baksiden av plaggene, og gi omfattende størrelsesguider for å redusere returer som skyldes disse problemene.

Kundenes bekymringer og spørsmål

Tips 7: Forutse og ta tak i kundenes bekymringer rundt returer ved å gi svar på vanlige spørsmål på nettsiden din. Dette inkluderer informasjon om når kunder kan forvente refusjoner, forventet varighet av returprosessen og sporingsdetaljer.

Tips 8: Understrek at det å gi en positiv returopplevelse er avgjørende for kundelojalitet. Svimlende 43 %* av kundene sier de ville unngått nettbutikker med dårlige returopplevelser. Spesielt i travle sesonger som julen, kan en sømløs returprosess være alfa omega for å beholde kunder.

*Ifølge Alexander Stern, Nordisk ansvarlig for tjenesteutvikling retur, Bring.

Effektiv returbehandling

Tips 9: Det er anbefalt å kontinuerlig vurdere returprosessene dine for å identifisere områder hvor effektiviteten kan forbedres. Vurder å involvere tredjeparts logistikkeksperter for å effektivisere driften.

Tips 10: Når en pakke anses som for stor for retur, identifiser  det spesifikke problemet – enten det er relatert til størrelse, dimensjoner eller vekt – og gjør nødvendige justeringer av oppføringene dine for å forhindre fremtidige hendelser.

Viktige retningslinjer

Effektiv håndtering av returer er en kritisk komponent i e-handelsopplevelsen. Ved å fokusere på klare retningslinjer for retur, strømlinjeformede prosesser, proaktiv kundekommunikasjon og effektivitetsforbedringer, kan du skape en returopplevelse som ikke bare tilfredsstiller kundene dine, men som også oppmuntrer til gjentakende kjøp.

Husk at god styring av returer ikke bare handler om å håndtere kundenes bekymringer; det er også et kraftig verktøy for å bygge og opprettholde tillit til merkevaren din.

Vil du have flere nyttige tips og råd?

Les mer om hvordan du forbereder nettbutikken din til Black Friday og jul.

Del artikkel