Apotera og GetInspired ble Årets nettbutikker 2021!

Hvert år kårer en uavhengig jury de beste nettbutikkene i regi av Bring. I år ble det delt ut to priser, prisen for Årets Nettbutikk med omsetning over og under 50 millioner kroner.

Logoene til vinnerne apotera og getinspired blant glitterdryss

Bring har kåret de beste nettbutikkene siden 2007, og vinnerne av Årets Nettbutikk velges av en uavhengig fagjury, bestående av eksperter innen e-handel. Mer info om juryen finner du her.  Juryen ser etter nettbutikker som jobber aktivt for å ligge et steg foran, som har en lidenskap for netthandel og som er ledende i å ta i bruk teknologi og løsninger som forenkler og forbedrer kjøpsopplevelsen.

Hva er Netthandelsprisene?

Prisen Årets Nettbutikk er vår fineste utmerkelse, og går til den nettbutikken som fagjuryen mener hever kvaliteten på netthandel, og gir kundene den beste kjøpsopplevelsen - i alle kanaler.

Det kåres to vinnere av Årets Nettbutikk:

  • Årets Nettbutikk med omsetning under 50 millioner på nett: Apotera
  • Årets Nettbutikk med omsetning over 50 millioner på nett: GetInspired

I år var kampen om plassene sterkere enn noen gang, og juryen hadde gode diskusjoner og avstemminger før vinnerne ble kåret. De to som vant skilte seg spesielt ut i å ha god forståelse for målgruppen gjennom hele kjøpsopplevelsen. Mange nettbutikker har mye å lære.

Utvelgelsesprosessen

Ca 1200 nettbutikker ble vurdert og juryen valgte å testkjøpe hos langt flere enn tidligere fordi mange faller igjennom i den siste fasen av kjøpsreisen. Prøvekjøpene ble gjennomført under Black Friday og julehandelen slik at juryen fikk stresstestet nettbutikkene. Vi har handlet, returnert og hatt kontakt med kundeservice i deres travleste periode, sier Kristin Dahl Hoffmann juryleder, og de beste leverte meget bra under press. På pallen for store nettbutikker kom Fjellsport og fjorårets vinner i klassen under 50 mill, Linda Johansen. For nettbutikkene under 50 mill var Zizzi og Sapatos sterke utfordrere.

GetInspired er fremdeles sultne

- GetInspired er fremdeles fremoverlente og jobber kontinuerlig med forbedringer. De fortsetter å investere i kundeopplevelsen ved å forenkle og tilpasse til hver enkelt kunde. Etter flere år med sterk vekst har de klart å beholde den personlige kommunikasjonen med kundene og har mange lojale kunder. Alt de gjennomfører skal være relevant for kundene og totalt syntes juryen at de var et hakk bedre enn konkurrentene, sier juryleder Kristin Dahl Hoffmann.

Apotera byr på en smidig kjøpsopplevelse

- Apotera.no er nettbutikk som satser og utfordrer de store apotekkjedene. De har stort fokus å skape en gjennomgående god og enkel kundeopplevelse. De gir relevant informasjon gjennom hele kjøpsreisen og skaper trygghet for kundene. Juryen ble imponert over solid kommersielt håndverk og hva de har fått til på kort tid. Vi ser en nettbutikk med stort potensiale, sier Hoffmann.

Se opptak av webinaret

I forbindelse med prisutdelingen var det også en faglig del i form av innsikt om handelstrender 2022, samt forbrukerinnsikt om levering og retur. Er du nysgjerrig på hva som skal til for å bli Årets nettbutikk, bør du absolutt se opptaket av webinaret. Her kan du bli inspirert av vinnerne, og lære av hva de beste butikkene gjør bra. Videre får du mange gode tips ut i fra juryens begrunnelser og motivasjon.

Studio med vert og gjester.
Se opptak av webinaret og prisutdelingen her!

 

Øk dine sjanser til å bli neste vinner av Netthandelsprisene:

Lær mer om hvordan du skal lykkes med netthandel i årene som kommer, med innsikt fra juryen og ekspertene som gjestet webinaret.

Del artikkel