Derfor bør du velge fulfilment med Shelfless for din nettbutikk – alt du trenger å vite

Derfor bør du velge fulfilment med Shelfless for din nettbutikk – alt du trenger å vite

Effektiv logistikk er en viktig del av en fremgangsrik nettbutikk. Helautomatiserte løsninger for fulfilment tar seg av alt innen lagerhåndtering – fra plukking og pakking av produkter til levering og retur av pakker. I denne artikkelen vil du oppdage hvordan fulfilment med Shelfless fungerer og de mange fordelene det har for din nettbutikk.

En person som handler klær på nett

Hva innebærer fulfilment for netthandel? 

Fulfillment på norsk betyr oppfyllelse og handler om å oppfylle kundeordrer – fra lagerbehandling til levering. Ofte er det synonymt med tredjepartslogistikk (3PL), men flere tjenester pleier å inngå i fulfilment. Fulfilment omfatter hele prosessen med å håndtere ordre, plukk og pakk, samt levering av varer til kunder. 

Sammenlignet med 3PL er fulfilment mer en helhetsløsning. Selv om en del kan utføres av nettbutikken selv, er det mange fordeler med å outsource lagerfunksjonen til en tredjepartsleverandør som spesialiserer seg på logistikk og fulfilment. 

Slik fungerer en fulfilmentløsning i korte trekk:

 1. En kunde legger en ordre i nettbutikken din.
 2. Et lager mottar ordren.
 3. Varene plukkes og pakkes.
 4. Pakken sendes fra lageret direkte til kunden din.

Fordeler med å velge Shelfless fulfilment og outsource lageret

Shelfless er en fleksibel fulfilmentløsning for din nettbutikk, og tar seg av oppgaver som lagerstyring, plukking, pakking og levering. Dette frigjør din verdifulle tid og andre ressurser, som kan brukes til å fokusere på kjernevirksomheten. Du kan netthandel. Shelfless kan lager, logistikk og transport. 

Full kontroll over dine kostnader

En stor fordel med Shelfless fulfilmentløsning er den økte kostnadskontrollen det gir for nettbutikken din. I stedet for å betale for en lagerplass som ikke blir brukt fullt ut, betaler du kun for den plassen og de tjenestene du bruker. 

Kostnaden med outsourcing blir variabel og følger omsetningen i større grad. Du slipper å tenke på eventuelle ekstra kostnader knyttet til å utvide ditt eget lager, inklusive bemanning. Selvfølgelig vil du til enhver tid kunne ha god oversikt over varebeholdningen din. 

Med en fast prisstruktur kan du forutse og kontrollere dine kostnader relatert til lager, plukking, pakking og levering. Shelfless tilrettelegger ikke bare for økt lønnsomhet, men det skaper en trygghet og forutsigbarhet i budsjettet. Faste kostnader blir variable og følger bedriftens sesongvariasjoner og vekst. Du er helt fri til å skalere både opp og ned. 

Den avanserte teknologien og de effektive logistikksystemene bidrar til økt kontroll over virksomheten. Shelfless gir deg tilgang til nyttig data, som blant annet kan brukes til å identifisere områder der kostnadene kan reduseres ytterligere, relatert til innkjøp, lager, pakking og transport. Med prognoser for driften av nettbutikken vil du kunne forutse ordre og sikre riktig emballasjetype før ordren starter. Fulfilment med Shelfless legger til rette for full kontroll over dine kostnader.

Fleksibel lagerplass 

Mange nettbutikker opplever store sesongsvingninger, for eksempel ved jul eller andre høytider. Å outsource lagerplassen din skaper fleksible muligheter til å øke og minske lagerbeholdningen på et helt annet plan. Med noen få klikk kan du sjekke ordre- og logistikkstrømmen. API’er sørger for at informasjonen flyter i realtid mellom systemene. 

Raske leveranser og enkle returer

Rask levering og god service er essensielt for å få fornøyde kunder. Moderne teknologi ligger til grunn for effektive plukk- og pakkrutiner. Med fokus på effektivitet, sørger Shelfless fulfilment for at varene tar raskeste vei fra hylle til kundene dine. Du får tilgang til et stort distribusjonsnett, med betydelig kortere leveringstid, som følge av at hele logistikkjeden håndteres i én tjeneste. 

Dine kunder kan velge hvordan de ønsker at pakkene skal leveres – enten hjem eller til et hentested. Fordi tjenesten er transportuavhengig, kan du velge de transportpartnere du selv ønsker. Shelfless sørger for å oppfylle samme-dag levering og levering neste dag ut til kunden din. I tillegg kan du få praktiske returløsninger for å gjøre hele kjøpsopplevelsen enkel og bekymringsfri for både deg og dine kunder.

Helautomatiserte systemer

For å maksimere lønnsomhet og effektivitet er tjenesten bygget med markedets beste teknologi. Helautomatiserte fulfilmentløsninger effektiviserer lagerstyring, plukking, pakking og levering. Teknologien sørger for en sømløs integrasjon med din netthandelsplattform og med dine systemer innen økonomi og innkjøp. 

Fokus på miljø

Omtrent halvparten av de som handler på nettet mener at miljø og bærekraft er viktig. Gjennom å velge en fulfilment-partner som fokuserer på miljø kan små, mellomstore og store nettbutikker ta et stort skritt i sitt bærekraftsarbeid. Shelfless har som mål å bli den mest bærekraftige lagrings- og logistikkløsningen innen bransjen i Norden. 

Robot_truck_pa_berger_1_PMM_65773_Foto_Aksel_Jermstad (1).jpg
 

En helhetsløsning for nettbutikker

Shelfless er en effektiv og lønnsom helhetsløsning for nettbutikker. Med hele verdikjeden under ett tak kan mottak av varer, lagerhåndtering, plukking, pakking, levering og returhåndtering gjøres raskt og effektivt. Det passer utmerket for deg som driver netthandel og som ser etter lagerløsninger eller lagerhotell. Du får tilgang til automatiserte lager og kan enkelt følge ordre- og logistikkstrømmen i realtid via digitale løsninger.

Dette får du med Shelfless:

 • Mottak av varer, lagring, plukk og pakk
 • Returhåndtering
 • Ordrefrist helt frem til kl. 21:00
 • Direkteintegrasjon med økonomi- og innkjøpssystem
 • Direkteintegrasjon med nettbutikksplattform
 • Skybasert informasjonsflyt og tilgang til Nordens største markedsplasser
 • Distribusjonstjenester
 • Kundeportal
 • Returportal
   

Vil du vite mer om Shelfless fulfilmentløsning?

Del artikkel