Tollrådgivning

Hele verden er blitt en felles markedsplass, og det stiller store krav til både produsenter og leverandører. Våre tollrådgivere hjelper deg med å gjøre handel på tvers av landegrensene, trygt og enkelt.

  • Raskere fortolling - sikrer at varene dine kommer frem i tide.
  • Korrekt refusjon - av toll og avgifter ved returforsendelser.
  • Presist - redusert risiko for forsinkelser og merkostnader under transport.
  • Digitalt - gir mer effektive tollprosesser.

Selger du på tvers av landegrensene, eller vurderer du å utvide til nye markeder? Da har du kanskje også opplevd at toll, moms og avgifter kan være komplisert, tidkrevende og dyrt.

Brings tollrådgivere hjelper deg med å forenkle det komplekse, for å sikre korrekt håndtering av både toll og dokumentasjon før, under og etter handelen. 

illustrert kart over Norden som viser logistikkveier.

Hjelp gjennom hele tollprosessen

Våre tollrådgivere tar utgangspunkt i dine behov, enten du har erfaring med toll eller det er helt nytt for deg. Vi hjelper deg med ulike oppgaver gjennom hele tollprosessen, enten det gjelder råd og veiledning eller håndtering av selve tollprosessen.

Les også Tollreglene - 10 tips for å lykkes med internasjonal handel.

Digitalisering av tollarkivet 

Med Bring E-doc får du bedre oversikt og større kontroll over forsendelsene dine. Her samles alle tolldataene dine digitalt, blant annet analyser, søknader, rapporter og etterlysninger, og alt sammen kan enkelt deles med kollegene dine, uansett hvor de befinner seg. 

Retur og tollrefusjon 

Vi hjelper deg med utregning og tilbakebetaling av tollavgifter fra staten, slik at du er sikret korrekt refusjon av toll og avgifter ved retursendinger. Dessuten kvalitetssikrer vi søknadene dine, slik at du kan være sikker på at de er riktig utfylt. 

Klassifisering av varer 

Vi gir deg veiledning om hvordan du klassifiserer varene korrekt, og hvordan du søker om bindende klassifisering.

Digitalisering av tollprosessen 

Korrekt utfylte digitale tolldokumenter er grunnlaget for en effektiv fortolling. Derfor tar vi utgangspunkt i den dokumentasjonen du som eksportør eller importør utveksler med oss når vi sammen skal effektivisere tollprosessene. 

Slik kommer du i gang: ​ 

Vi tilbyr flere løsninger som kan tilpasses dine behov, for å gjøre det så enkelt som mulig for deg å komme i gang med tollrådgivningstjenestene våre. Enten du ønsker å optimalisere eksisterende tollprosesser eller trenger kvalitetskontroll eller veiledning, hjelper vi deg gjennom hele etableringsprosessen og sikrer en trygg oppstart når du skal selge noe på tvers av landegrensene.