Sniktitt på Shelfless-lageret

Sniktitt på Shelfless-lageret

Spennende saker skjer på Berger om dagen! Nå er byggingen av Shelfless, Norges største fullautomatiserte lagerløsning, i full gang. Vi er nysgjerrige på hvordan det går.

I januar kom nyheten om storsatsingen «Shelfless», en helintegrert fulfilmentløsning der vi håndterer både lagring, plukk og pakk og sending av varer for våre kunder.

Selve byggingen av Shelfless-lageret på Berger logistikksenter utenfor Oslo startet i midten av mars. Lageret skal bli Norges største fullautomatiserte lagerløsning og markedets mest komplette fulfilmentsenter for nettbutikker. Øystein Udnes, logistikksjef Bring Warehousing, forteller at de nå er godt i gang med byggingen.

– Foreløpig ligger monteringen helt etter plan. Neste uke er det hovedfokus på å fortsette bygge «grid», pluss montasje av sprinkel, strøm, fiber, luft og ventilasjon. Dette må være sluttført før vi går i gang med installasjonen av plukkporter over påsken, sier Øystein.

Øystein Udnes
Alt går etter planen sier Øystein Udnes, logistikksjef i Bring Warehousing

«Grid» er rammeverket av stålstendere som blir rutenettet der AutoStore-robotene skal operere. I første etappe installeres et robotanlegg der 22 roboter skal operere mot 22 000 kasser og sju porter. Swisslog er leverandøren av AutoStore-løsningen, og har de vært en verdifull ressurs når det kommer til planlegging og utforming av anlegget som nå bygges.

Klart i mai

Fulfilment-lageret skal etter planen være ferdig testet og klar til overtagelse allerede i slutten av mai. Deretter starter innflyttingen av de første kundene, som er noen av Brings eksisterende kunder. 

– Vi starter i disse dager detaljplanleggingen for de kundene som skal flyttes inn fra juni. Her er det fullt fokus på å gjøre dette på en sikker og god måte hvor vi også involverer kundene tidlig i prosessen, sier Øystein.

stenderverk for autostore-løsning
"Griden" som utgjører rammeverket for AutoStore-robotene tar form

 

Dette er Shelfless

  • En fulfilment-tjeneste for nettbutikker, der Bring tar hånd om hele logistikken fra A til Å, også returene.
  • Sømløs integrering mellom nettbutikksplattformen og Brings lagersystem (WMS), sikrer høy effektivt og full kontroll.
  • Med ordrestopp helt frem til kl. 21 og hyppige avganger fra lageret betyr det at dine kunder får varene veldig raskt.
  • Storskalafordeler fra dag en, og du kan skalere opp driften etter behov. Du betaler for den plassen du bruker, og kutter dine faste kostnader.
  • Raske og grønne leveringer fra Norges største logistikknettverk.

Publisert 26.03.2021

Del artikkel