Sniktitt på Shelfless-lageret

Sniktitt på Shelfless-lageret

Spennende saker skjer på Berger om dagen! Nå nærmer seg byggingen av Shelfless, Norges største fullautomatiserte lagerløsning, sluttfasen. I slutten av mai skal alt være klart til driftsstart.

AutoStore rammeverk settes opp på plass

I januar kom nyheten om storsatsingen «Shelfless», en helintegrert fulfilmentløsning der vi håndterer både lagring, plukk og pakk og sending av varer for våre kunder.

Selve byggingen av Shelfless-lageret på Berger logistikksenter utenfor Oslo startet i midten av mars. Lageret vil bli Norges største fullautomatiserte lagerløsning og markedets mest komplette fulfilmentsenter for nettbutikker. Øystein Udnes, logistikksjef Bring Warehousing, forteller at de nå nærmer seg slutten av byggingen.

– Fortsatt går monteringen helt etter plan. Selve AutoStore-anlegget skal være ferdig i uke 16. Deretter går vi over i neste fase hvor dette skal testes, vi skal bygge banesystemer og fylle anlettet med kasser, forklarer Øystein.

Øystein Udnes
Alt går etter planen sier Øystein Udnes, logistikksjef i Bring Warehousing

I første etappe installeres et robotanlegg der 22 roboter skal operere mot 22 000 kasser og sju porter. Swisslog er leverandøren av AutoStore-løsningen, og har de vært en verdifull ressurs når det kommer til planlegging og utforming av anlegget som nå bygges.

Klart i mai

Fulfilment-lageret skal etter planen være ferdig testet og klar til overtagelse allerede i slutten av mai. Deretter starter innflyttingen av de første kundene, som er noen av Brings eksisterende kunder. 

– Vi starter i disse dager detaljplanleggingen for de kundene som skal flytte inn fra juni. Her er det fullt fokus på å gjøre dette på en sikker og god måte hvor vi også involverer kundene tidlig i prosessen, sier Øystein.

Rammeverket for AutoStore-løsningen
"Griden" som utgjører rammeverket for AutoStore-robotene er nå nesten ferdigbygd.

 

Dette er Shelfless

  • En fulfilment-tjeneste for nettbutikker, der Bring tar hånd om hele logistikken fra A til Å, også returene.
  • Sømløs integrering mellom nettbutikksplattformen og Brings lagersystem (WMS), sikrer høy effektivt og full kontroll.
  • Med ordrestopp helt frem til kl. 21 og hyppige avganger fra lageret betyr det at dine kunder får varene veldig raskt.
  • Storskalafordeler fra dag en, og du kan skalere opp driften etter behov. Du betaler for den plassen du bruker, og kutter dine faste kostnader.
  • Raske og grønne leveringer fra Norges største logistikknettverk.
Publisert 26.03.2021
Sist oppdatert 20.04.2021
Del artikkel