Pakke i postkassen

Send pakker opptil 5 kg rett til postkassen, og la dine kunder få varene rett hjem. Perfekt for deg som driver netthandel.

 • Komfortabelt - dine kunder får varene hjem i postkassen
 • Billig - smart løsning for deg som sender mange småpakker
 • Trygt - mulighet for ekstra sporing med RFID-etikett

Pakke i postkassen er en enkel og rimelig løsning når du skal sende små pakker i et format som passer i postkassen. Du får sporing og varsling når strekkoden skannes, og med RFID kan du også tilby dine kunder ekstra sporing og varsling.

Fra 20. september vil Pakke i postkassen leveres 5 dager i uken til 65 prosent av mottakerne i Norge. Endringen innebærer at flere mottakere enn i dag i følgende byområder får levering 5 dager i uken: Oslo, Moss, Fredrikstad, Sarpsborg, Drammen, Tønsberg, Horten, Sandefjord, Larvik, Skien, Porsgrunn, Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Molde, Gjøvik, Hamar, Lillehammer og Trondheim.

Levering 5 dager i uken implementeres dessuten på følgende nye steder: Nesodden, Askim, Spydeberg, Mysen, Halden, Hønefoss, Røyken, Kongsberg, Arendal, Grimstad, Mo i Rana, Bodø, Narvik og Tromsø.

Mann henter pakke fra postkassen.

Hva koster det?

Slik finner du prisen

Fraktprisen er basert på geografisk avstand fra deg til din mottaker (min. 1 sone og maks. 8 soner) og vekt på pakken. Sporing er inkludert i fraktprisen.

Pristillegg:
Pakker som er for store for postkassen hentes på postkontor eller post i butikk. Hentesendinger får et pristillegg per pakke som faktureres avsender.

Prislister for Pakke i postkassen og tilleggstjenester

Hva må du vite?

Tjenestens spesifikasjoner

Maks vekt: 5 kg

Minimumsmål:

- Pakken kan ikke være mindre enn 9 x 14 cm
- Rull: Lengde må være minimum 10 cm. Lengde + diameter + diameter ikke under 17 cm

Maks mål:
- Lengde maks 45 cm. Lengde + bredde + tykkelse = maks 90 cm
- Rull: Lengde maks 45 cm. Lengde + diameter + diameter = maks 90 cm
 

  Slik går du frem

 1. 1

  Pakking og emballering

  Emballer i henhold til våre anbefalinger, og påfør pakken vår standardetikett for Pakke i postkassen. Se etikettleverandører. Sporing med RFID forutsetter at du printer etikettene på en godkjent RFID-printer.

 2. 2

  Bestilling og opphenting

  Du bestiller med EDI/TA-leverandør eller i Mybring. Vil du at vi skal hente pakkene, kan vi ordne en henteavtale. Du kan også levere inn pakkene på ditt lokale postkontor eller Post i Butikk. Når pakkene ankommer brevterminalen, blir de skannet som innlevert.

  Tilby dine kunder enkel retur, sjekk ut våre returløsninger for pakker under 5 kg. 

 3. 3

  Under transport

  Pakken sendes som vanlig brevpost og postbudet leverer pakken i postkassen. Leveringstid er 2-3 virkedager*. Mottaker får melding om at pakken er på vei, og kan spore underveis.

  * Fra 1.1.2022 blir det 1-2 dager lenger leveringstid til Nord-Norge, se vilkår pkt.12.

 4. 4

  Utlevering og mottak

  Pakken leveres i din kundes postkasse, og kunden varsles via SMS eller e-post. Hvis pakken ikke får plass i postkassen mottar kunden også en SMS eller e-post fra oss, med melding om at pakken kan hentes på postkontoret eller Post i Butikk.

Tilleggstjenester

 • Hvis det ikke er plass i postkassen kan avsender mot et pristillegg velge at sendingen leveres i en Pose på døren i stedet for at den sendes til hentested for utlevering.

  Mottaker vil få en SMS/e-post når sendingen er levert som Pose på døren.

  Pris fra 01.01.2023: kr. 27,-