Posten og Bring investerer i droneselskapet Aviant

Posten og Bring investerer i droneselskapet Aviant

Postenkonsernet investerer i droneselskapet Aviant gjennom sin venturesatsning Bring Ventures. Tanken bak investeringen er å raskt komme i gang med droneleveranser når et regelverk er på plass.

En grønn Bring-drone

– Posten Norge har i 375 år ligget i front når det gjelder å ta i bruk ny teknologi og effektivisere leveranser. Investeringen i Aviant gir oss en stor innsikt og kunnskap i hvordan vi kan utnytte ny teknologi for raske leveranser i framtiden. Samtidig kan vi som et logistikkselskap bidra med verdifull erfaring til Aviants fortsatte utvikling, sier Anett Berger Sørli, investment director i Bring Ventures.

Når de tekniske og juridiske forutsetningene kommer på plass, vil Posten og Bring være klare til å starte opp med droneleveranser. I løpet av høsten har konsernet blant annet gjennomført et første testprosjekt med droneleveranser, fra Snåsa til Namsos, der vannprøver ble fraktet for analysering. Nå velger Postenkonsernet å investere i selskapet og har tro på at droner kan spille en viktig folle i framtidens raske leveranser.

- Transport må alltid tenkes på som en samhandling av ulike transportmidler. Droner er veldig effektive for transport av varer med lav vekt, men de er langt fra løsningen på alle transportbehov. Ved å knytte tettere bånd med de beste i Norden på transport, åpner det for muligheten å løse transportproblemer gjennom samhandling mellom droner og annen tradisjonell transport. Vi har fått et veldig godt inntrykk av Posten og Bring gjennom vårt samarbeidsprosjekt i Namsos. Vi er derfor svært fornøyde med å ha Posten og Bring med som investorer i denne investeringsrunden, sier Lars Erik Matsson Fagernæs, CEO i Aviant.

Investeringsrunden ledes av Luminar Ventures, og totalt får Aviant inn 23 millioner norska kroner.

Om Aviant

Aviant er et droneselskap som ble etablert i 2020 på MIT (Massachusetts Institute of Technology) av tre studenter fra NTNU i Trondheim. Aviant har utviklet en programvare for droneleveranser og har på kort tid lyktes med å få flere pilotprosjekter i både Norge og Sverige. Aviant har allerede lagt bak seg mer enn 2.000 flygninger på til sammen mer enn 25.000 kilometer, noe som tilsvarer 70 ganger mellom London og Paris med fly. Aviants løsning skiller seg markant ut fra tradisjonelle droner ved å være en hybrid mellon en drone og et fly. Dette gjør at dronen kan ta av vertikalt fra en parkeringsplass eller et tak, men kan fly framover ved hjelp av vingene.

 

Del artikkel