Overfører du EDI-fil i tide?

Glemmer du å overføre EDI-filen i tide?

For at dine pakker skal flyte knirkefritt gjennom vårt produksjonssystem er det veldig viktig at du overfører EDI-filen til oss i tide. Pakker som ikke er EDI-meldt mangler sporingsinformasjon og kan med stor sannsynlighet bli forsinket.

Bringansatt scanner pakker på terminal.

Overføring i tide betyr at informasjonen om pakkene er mottatt av oss når de blir hentet, levert inn på Posten eller Post i butikk.

Hva skjer når EDI mangler?

Når EDI-fil ikke er mottatt vil din pakke bli tatt ut av produksjonen og håndteres manuelt. Pakken må da lagres i påvente av den manglende EDI-filen. Dette medfører dessverre forsinkelser i leveransen og økte omkostninger. Manglende EDI-fil i produksjon vil utløse et gebyr i henhold til våre vilkår, angitt under pristillegg under aktuell tjeneste og i vår Transportguide.

Hvordan unngår du leveringsforsinkelser grunnet manglende EDI?

I en hektisk hverdag med mange pakker som skal ut, er det fort gjort å glemme å overføre filen på nytt dersom du for eksempel har rukket å pakke noen flere ordrer siden du egentlig gjorde deg ferdig.

  • Husk at du kan overføre filen flere ganger, det har ikke noe å si. 

For å unngå forsinkelse i overføring av EDI eller pakker med manglende EDI-fil er det lurt å:

  • Se over dine rutiner for EDI-overføring.
  • Sette opp overføring på flere faste tidspunkt i TA-systemet, f.eks. utover ettermiddagen.
  • Sjekke om du kan benytte deg av automatisk EDI-overføring i ditt TA-system.

Vi anbefaler at du tar en prat med din TA-leverandør for å få vite hvordan du kan sikre EDI-overføring på beste måte, og hvordan de kan hjelpe deg med å få på plass automatiske rutiner .

Statusbilde fra sporingsvindu som sier Ingen sending er mottat ennå.
Slik ser status ut i sporingsvindu når vi ikke har mottatt EDI for sendingen.

 

Husk også!

Det er viktig at du passer på at strekkode-etiketten har tilfredsstillende kvalitet, slik at den kan leses. Mer informasjon om hvordan du unngår forsinkelser grunnet strekkode-feil finner du her.

Del artikkel