Disse innovasjonene kom fra Bring i 2020

Fikk du med deg disse 8 innovasjonene fra Bring i 2020?

Selv om det var utfordrende tider i 2020, ga det Bring bare enda mer inspirasjon til å lansere flere innovasjoner som ga verdi til kundene i hele Norden.

Bring El-sykkel
Publisert 18.02.2021

Pakkeboks

Pakkeboks ble lansert tidlig i 2020 og ble raskt en stor suksess. Den store økningen i netthandel ga god drivkraft for utrullingen. Pakkeboks er enkelt, smart og bærekraftig. I løpet av 2021 når vi en milepæl på 1000 utplasseringssteder og 4000 pakkebokser i Norden. Pakkeboks er også godt mottatt av gårdeiere, sameier og butikkeiere – det er en vinn-vinn-løsning for alle parter. Vil du ha pakkeboks på din eiendom? Ta kontakt med oss!

Pakkeboks-PMM-63160
Pakkeboks er smart og effektivt

Mer om pakkeboks her

Urban Home Delivery

Urban Home Delivery er en bedre og mer bærekraftig hjemlevering av pakker. Med tjenesten kan mottakerne velge når de vil ha leveransen, og de får vite nøyaktig når budet kommer med leveransen. De kan følge med på leveransen i sanntid. Dermed kan de planlegge hverdagen uten å vente på at pakken skal komme. De kan også gjøre endringer underveis om ønskelig. Urban Home Delivery leverer fossilfritt hjem på døren i bykjernene i Stockholm, Göteborg og Malmö med elbil og cargosykkel.

Bring-J4A6658.jpg-PMM-01410- Foto_Veslemøy_Vråskar
Urban Home Delivery 

Tjenesten er etterspurt både av nettbutikkene og mottakerne. Den tar brukerbehov på alvor og fjerner friksjon i kundereisen. Urban Home Delivery har blitt en suksess i Sverige og skal nå rulles ut i Norge og Danmark også. Urban Home Delivery vant Posten-konsernets egen interne innovasjonspris i 2020.

Les mer om Urban Home Delivery

Enda større andel el-kjøretøy

Miljømålene til Posten-konsernet er ambisiøse. Innen 2025 skal konsernet bare bruke fornybare energikilder i alle bygg og kjøretøy. Der er vi på god vei. I 2020 ble det kjøpt inn flere nye el-kjøretøy, blant annet to lastebiler som er de hittil største i Postens og Brings elektriske bilpark. Til juletrafikken kom det også 70 nye el-varebiler. Med disse økte Posten og Bring andelen el-kjøretøy fra 10 til 25 %. 

Posten Norge har også inngått et nytt, spennende samarbeid med Volta Trucks for å utvikle elektriske lastebiler som skal sørge for fossilfrie leveringer i de nordiske bykjernene.

bring-volta-elektrisk-truck
Helelektrisk lastebil fra Volta Trucks

I Sverige ble den fossilfrie leveringen ytterligere styrket ved at Stockholm fikk den første utslippsfrie lastebilen til Bring. Det var el-lastebilen Inzile Pro4 som ble lansert. Totalt er det nå 5 Inzile el-lastebiler, men i tillegg også en rekke andre el-kjøretøy av andre merker og typer. Dette er et resultat av det tette samarbeidet med Inzile, den svenske leverandøren av klimanøytrale kjøretøy, som Posten har en liten eierandel i.

inzile
Inzile el-lastebil

Les mer om våre ambisiøse miljømål

Samarbeid om pakker inn og avfall ut – Elskede by til Trondheim

Sammen gjør vi leveransene grønnere og returene bærekraftige. Det er god sirkulærøkonomi. Sammen med gjenvinningsselskapet Ragn-Sells og KLP Eiendom har Bring et samarbeid om henting av avfall. Miljøvennlige kjøretøy som el-sykler og el-biler frakter pakker og gods til kunder i sentrum, og tar med seg avfall tilbake igjen. Det reduserer utslipp, støy og trafikk i sentrum – og påvirker omgivelsene positivt.

Elskede by - 1
Elskede by i Trondheim

Samarbeidet startet i Stockholm, spredde seg til Malmö og Oslo og nådde Trondheim i 2020. Flere Elskede byer er ventet i 2021.

Mer om Elskede by

Kontaktløs og signaturfri signering som smittevern

Korona bød raskt på mange hverdagslige utfordringer. Som et stort konsern var Posten og Bring sitt samfunnsansvar bevisst og lagde raskt en løsning som reduserer smitterisiko. Tryggheten ved leveringer ble økt gjennom en ny, teknisk innovasjon der mottakeren signerte for leveringen på egen mobil.

Den nye løsningen dempet uroen både sjåfører og mottakere kunne oppleve ved overlevering av leveransen. Dermed trengte de ikke lenger komme i nærkontakt med hverandre ved leveringen. Signeringsløsningen ble rullet ut til alle Brings sjåfører i hele Norden.

Dette er signaturfri signering

Den lokale markedsplassen AMOI ble lansert

AMOI spesialiserer seg på rask levering fra små spesialbutikker. AMOI har stor suksess i Oslo og ble også lansert i Sverige, i Stockholm. Via nettsiden kan man bestille spesialpølser, ost, fisk, pasta, sjokolade og annet fra byens beste delikatessebutikker. Målet er å skape et lønnsomt økosystem som kombinerer Brings logistikkkompetanse med privatpersoners ønske om tilbudet i de lokale spesialbutikkene.

MNO_0351 (1)
AMOI i Stockholm 

Med AMOI ble den nye hverdagen enklere for både forbrukere og forretninger samtidig som vi styrket den lokale konkurranseevnen hos våre partnere. Enkelhet, brukerfokus, bærekraft og urban utvikling i en og samme bypakke.

Sjekk ut AMOI i Sverige

La deg friste av AMOI i Norge

Ny etikettfri frakt- og returløsning for ehandel i Danmark

Hvorfor styre med etiketter når du skal sende en pakke? I Danmark gjorde Bring det mulig å droppe å skrive ut en fraktetikett – kundene kan heller med ett klikk bestille en pakkekode som skrives på pakken. Dette til stor glede for nettbutikker og privatpersoner. For nettbutikkene er etikettfritt også en stor nyvinning for returhåndteringen. Det sparer dem og miljøet for tonnevis av papir i året. Pakkekoden bestilles via API eller i selvbetjeningsløsningen Mybring.

Les mer om frakt og retur

Det innovative lagerkonseptet Wanda

Det norske startup-selskapet Wanda lanserte en helt ny type lagerløsning for bedrifter og privatpersoner. Via en nettside og app kan brukerne bestille lagring, inkludert henting og levering på dør, av alt fra møbler og hvitevarer til klær og utstyr som man ønsker å lagre for kortere eller lengre perioder. Med på både eiersiden og som transportpartner er Posten og Bring. Investeringen i Wanda er den første venturesatsingen til Posten i Norge.

Dette er Wanda – det smarte lageret

Del artikkel