Pakkeboks for netthandelen

Pakkeboks for netthandelen – et smidig og kundetilpasset leveringsalternativ

Antallet nettkunder som foretrekker pakkeboks ved leveranser og returer øker stadig. I dag er leveringsalternativet så fordelaktig og vanlig at kundene i stort sett regner med at pakkeboks er tilgjengelig ved kassen eller ved utsjekk når de handler på nett. Oppdag alle konkurransefordelene ved å tilby pakkeboks i nettbutikken din.

Hva er en pakkeboks?

Pakkeboks var en ganske banebrytende løsning da den ble lansert som leveringsalternativ. Noen satte spørsmålstegn ved sikkerheten og funksjonaliteten, men i dag er det motsatte bevist. Å få pakker levert eller gjøre en retur via en pakkeboks er nå så gunstig og velfungerende at nettkundene forventer seg at alternativet finnes tilgjengelig i kassen.

Innen netthandel er smidige, pålitelige og fleksible leveranser ekstremt viktig for både kundeopplevelsen og konkurransekraften. Etterspørselen for å få pakker levert med pakkeboks øker stadig i Norge. For deg som driver nettbutikk er det mange fordeler med å tilby kundene dine dette alternativet.

Med pakkeboks øker tilgjengeligheten ved at det blir enklere for mottaker å hente pakkene sine uansett tid på døgnet, like ved der de bor eller befinner seg. Boksene øker også kapasiteten til å håndtere større volumer og flere bestillinger under Black Friday og jul.

Hvordan fungerer en pakkeboks?

Å tilby levering og retur via pakkeboks eller pakkeskap er prikken over i'en for en moderne nettbutikk. Dersom du tilbyr dette alternativet, viser du at du tar hensyn til kundenes behov for fleksibilitet og at nettbutikken din ligger i forkant når det gjelder innovative løsninger. Pakkebokser egner seg spesielt godt ved levering av for eksempel klær, sko, medisiner, kosmetikk eller småelektronikk – pakker som ikke tar mye plass og ikke trenger hjemlevering eller levering til et hentested. 

Alle pakkebokser og pakkeskap har like funksjoner, og er ofte bygget på samme måte, uavhengig av hvilken leverandør som eier eller er ansvarlig for skapene. Pakkebokser består av bokser med luker i ulike størrelser. Boksene er designet for å kunne plasseres både innendørs og utendørs og krever verken strøm, Wi-Fi eller andre internettforbindelser. De drives av batterier med lang levetid, noe som gjør at de varer lenge, er relativt vedlikeholdsfrie og stedsuavhengige. Boksene er dessuten utstyrt med teknikk som gjør det mulig å kommunisere med leverandører og kunder via apper og Bluetooth. 

Slik fungerer levering og retur via pakkeboksene våre:

  1. En kunde gjør et kjøp i nettbutikken din og velger pakkeboks i kassen eller ved utsjekk.
  2. Pakken sendes til den valgte pakkeboksen sammen med andre pakker. 
  3. Kunden får beskjed om at pakken har ankommet og kan når som helst hente pakken.
  4. Pakkeboksen blir låst opp via Posten-appen, og pakken hentes.
  5. Kunden bestiller en retur via Posten-appen. Her trengs en returetikett.
  6. Kunden låser opp luken via appen og legger returen i boksen. 
  7. Sjåføren henter returen og fyller pakkeboksene med nye pakker.
  8. Pakkene returneres til nettbutikken. 

Fordeler med å tilby pakkeboks i din nettbutikk  

Økt fleksibilitet og bekvemmelighet

Forbrukerundersøkelser innen netthandel, gjort av Bring Research, viser at fleksibilitet og selvbetjente leveranser er populære alternativer for nettkunder. Ved å tilby kundene dine mulighet til leveranse med pakkeboks, kan de selv bestemme når de vil hente eller returnere pakkene sine, uten å måtte tilpasse seg åpningstider, stå i kø eller være hjemme og vente på leveransen. Med pakkebokser kan du også levere pakker til flere steder og områder, for eksempel i nærheten av kundens hjem, kontor eller hytte.

Mindre miljøpåvirkning

Innen netthandelen i dag er det tydelig at kundene ikke bare vet hva de kjøper, hvor varene kommer fra eller detaljer om produksjonskjeden. Ifølge trendforskere og netthandelseksperter vil "The Last Mile", selve leveringen av pakken, få mye større fokus i fremtiden.

Med pakkebokser kan du bidra til redusert miljøpåvirkning ved å minimere antall kjøreturer og CO2-utslipp. Ifølge en rapport fra TØI er det til stor del hvordan kundene henter pakkene sine i pakkeboksen som avgjør klimapåvirkningen av leveransen. Leveranser til pakkebokser har vist seg å ha mindre miljøpåvirkning, ettersom flere pakker leveres til samme sted og flere kunder velger å hente pakkene med sykkel eller til fots.

Sikre leveranser 

Pakkeboks er et sikkert leveringsalternativ. Boksene er laget av materialer som krever ekspertise og spesialverktøy for å kunne bryte seg inn. Åpning av lukene på riktig måte krever BankID, noe som gjør at pakkeboksene er på lik linje med andre leveringsalternativer. Risikoen for stjålne pakker eller innbrudd reduseres også fordi pakkeboksene ofte er plassert i boligområder eller på offentlige steder med mange mennesker i bevegelse. 

Effektivisert supply-chain

Med pakkebokser i nettbutikken din kan du effektivisere driften, ettersom pakkene i boksene (i gjennomsnitt) hentes i løpet av én til to døgn. Årsaken til dette er sannsynligvis at du i større grad kan tilby kundene et leveringssted som passer hverdagen deres. 

Det betyr også at du kan gjøre kostnadsbesparelser gjennom mer effektive leveranser, ettersom bud og sjåfører kan håndtere flere pakker og bestillinger samtidig, uten å forstyrre arbeidsflyten eller prosessen. Pakkene kan også videreselges raskere ved retur. 

Du som driver nettbutikk vil kunne tilby mer konkurransedyktige priser, for eksempel til lojale kunder, ved et åpningstilbud, eller hvorfor ikke som en generell prisreduksjon?

Gunstige helhetsløsninger for leveranser innen e-handel

Hvis du som har nettbutikk er opptatt av en god kundeopplevelse og ønsker å ligge et skritt foran konkurrentene, er det en stor fordel dersom leveringsalternativet pakkeboks er en del av en helhetsløsning. Det betyr at kundene kan være helt sikre på at pakken blir levert til et hentested eller hjem, hvis for eksempel alle boksene i pakkeboksen er fulle. 

Når du har en helhetsløsning for leveranser i nettbutikken din, viser du at du prioriterer kundenes behov. Dette vil i sin tur påvirke merkevaren din, ettersom tillit til nettbutikker er avgjørende i dagens konkurransesituasjon. 

Har du spørsmål eller vil vite mer om pakkeboks?

Del artikkel