Business Parcel

Skal du sende pakker direkte til bedrifter i utlandet, er Business Parcel løsningen for deg. I enkelte land leveres pakken inn på bedriftens nærmeste postkontor. Forsendelsen kan spores. 

 • Leveres på nærmeste postkontor i enkelte land
 • EDI skal benyttes
 • Maksvekt 35 kg per kolli til Danmark, Finland og Sverige, og 30 kg per kolli til resten av verden

Du bestiller gjennom denne siden eller via EDI, og vi henter pakken dersom du har en henteavtale med oss. Hvis ikke leverer du pakken inn på nærmeste postkontor eller Post i Butikk. 

Er pakken din over 120 x 60 x 60 cm, mangler emballasje eller har rulleform må den sorteres manuelt. Det kommer da et tillegg i prisen fra 01.12.2023.

Før du sender avgårde pakken din må du skrive ut godkjent transportetikett eller fylle ut adressekort, og legge ved nødvendig tolldokumentasjon.

Fremføringstiden for Business Parcel varierer fra hvilket land du ønsker å sende til. Finn fremføringstiden for det landet du ønsker å sende til her (PDF).

Forsendelsen kan spores til de fleste land.

Forsendelsen leveres direkte på døren. I enkelte land leveres pakken til mottakers nærmeste postkontor.

Les vilkår

Bringbud leverer pakke til dame i blomsterbutikk

Hva koster det?

Pris for å sende pakke på døren til bedrift i utlandet finner du enklest ved bestilling i Mybring, i din avtale, eller i prislisten. Det er volumtaksering (volumfaktor 200 kg/m3). Det tilkommer ikke moms på internasjonal fraktpris. Drivstofftillegg tilkommer. Tilleggstjenester og pristillegg, se egen prisliste. 

Eksportdeklarering inkludert 3 varelinjer er inkludert i fraktprisen til alle land. I Sverige og Tyskland er også importdeklarering inkludert i fraktpris, til andre land må mottaker/importør stå for det som blir å betale i mottakerlandet. Moms, toll og eventuelle importavgifter belastes mottaker/importør. 

Prislister

Lurt å vite om toll

Skal du sende pakker til utlandet er eksportfortolling alltid inkludert i fraktpris. Korrekt tolldokumentasjon er viktig for å unngå stopp i tollbehandlingen og forsinkelser.

Nedenfor finner du hvilke tolldokumenter som er nødvendig for at pakken din skal komme raskest mulig frem til din mottaker: 

Importdeklarering belastes mottaker/importør unntatt i Sverige og Tyskland. Trenger du hjelp til å fylle ut tolldokumentene, kan du gå inn på fortollingsdokumenter

Tilleggstjenester

Dersom du ønsker å tilpasse forsendelsen din, kan du velge mellom forskjellige tilleggstjenester. De bestilles enten gjennom Mybring eller EDI.

 • Sender du varer som har høyere verdi enn det som dekkes av NSAB, anbefaler vi transportforsikring. 

  Forsikringen gjelder forsendelser av alle typer tillatt gods, unntatt:

  • mobiltelefoner
  • vin
  • sprit
  • kjøle-, fryse- og ferskvarer
  • skadde varer

  Forsendelse til eller fra Iran, Irak og Afghanistan kan ikke forsikres.
  Ønsker du en helårsforsikring, kan dette ordnes med din selger over telefon.
  Du kan forsikre hver pakke inntil 100 000 NOK og hvor pall opp til 1 000 000 NOK.


  Priser fra 01.12.2023:


  Pakke

  Europa: 175,-
  Resten av verden: 239,-


  Pall

  Europa: Fra 01.12.2023: 0,2% av forsikringsverdien fra – minimum 584,-.
  Resten av verden: ikke aktuelt – kan kun kombineres med Parcel og Pallet produkter.
  Gjelder for: Business Parcel, Business Parcel Return, Business Parcel Bulk, Business Parcel Return Bulk, Business Pallet, Business Pallet Return, PickUp Parcel, PickUp Parcel Return, PickUp Parcel Bulk, PickUp Parcel Return Bulk, Home Delivery Parcel.


  Les mer om forsikring

 • Gir deg mulighet til å fortelle mottakerne dine at pakken er på vei, og hvor og når leveransen vil finne sted. Tjenesten gjelder kun til Danmark .

  Denne tilleggstjenesten gir deg mulighet til å fortelle mottakerne dine at pakken er på vei, og hvor og når leveransen vil finne sted. Ved å angi mottakerens mobilnummer sender vi en SMS, i stedet for en tradisjonell hentemelding, med informasjon om at pakken er levert på postkontoret. Dette gir kunden er smidigere henteopplevelse. Når pakken leveres til mottakerens dør, forteller meldingen når leveransen kommer til å skje. 

  Gjelder for: Business Parcel Bulk, Business Pallet, PickUp Parcel Bulk

 • Forsendelser får ikke inneholde farlig gods med unntak av begrensede mengder farlig gods (Limited Quantities). Kunden skal alltid følge og varsle Bring i henhold til Brings gjeldende instruksjoner. Bring håndterer forsendelser som inneholder begrensede mengder farlig gods i henhold til gjeldende regelverk (ADR/RID/IMDG-koden). Kunden er ansvarlig for å følge gjeldende regelverk som blant annet omfatter innhold, emballasje og merking. For informasjon om og definisjon av begrenset mengde farlig gods samt gjeldende regelverk, se Direktoratet for samfunnssikkerhets og beredskap.

  Tilleggstjenesten Limited Quantities er ikke tilgjengelig i kombinasjon med tilleggstjenestene Flex Delivery og Express samt Express Nordic 0900-tjenestene.

  Spesielle regler for emballasje gjelder ved transport av begrensede mengder farlig gods.

  Avsender er ansvarlig for å kontrollere at forsendelsene ikke inneholder noe som er i mot bestemmelsene i avsnittene Forbudt innhold og i dette avsnittet begrensede mengder farlig gods og skal erstatte Bring eller annen skadelidende for skade som skjer som følge av at kunden ikke overholder disse bestemmelser.

 • Pakken din leveres selv om mottakeren din ikke er til stede og kan kvittere for forsendelsen. Tjenesten gjelder kun i Danmark og Sverige.

  Vi kan levere pakken din selv om mottakeren din ikke er til stede og kan kvittere for forsendelsen. Du avgir en alternativ leveringsplass på transportetiketten, for eksempel ”Forsendelsen plasseres under trappen”.

  Når mottakeren ikke er til stede ved leveransen, følger sjåføren alternative henvisninger. Dermed slipper mottaker å hente pakken på en annen adresse – noe som fremskynder leveransen. Tjenesten er gratis, og gjelder kun i Danmark og Sverige. Den krever at du har mulighet til å bestille via EDI, og at du inngår en tilleggsavtale med selgeren din.

  Gjelder for: Business Parcel Bulk, Business Pallet, PickUp Parcel Bulk.

 • Passer for deg som ønsker at dine bedriftskunder skal kunne returnere pakken kostnadsfritt til din bedrift fra Danmark, Finland og Sverige.

  Priser Business Parcel Return fra 01.12.2023 (pdf)