PickUp Parcel

For deg som sender pakker til privatpersoner i utlandet, med levering til hentested.

Pakken leveres til hentested nær mottakers adresse på hverdager. I noen land blir pakken levert hjem til mottaker isteden.

Bestill her eller via EDI.

 

  • Sendingen er sporbar til de fleste land
  • Enkel bestilling gjennom EDI
  • For pakker opptil 20 kg

Hvordan går jeg frem?

1
Hos deg

Hos deg

Du bestiller enkelt her eller via EDI, og vi henter pakkene hos deg dersom du har en henteavtale med oss. Har du ikke henteavtale, kan du levere inn pakken på nærmeste postkontor eller Post i butikk. 

Maksvekt per kolli er 20 kg.
Pakker med én side som overstiger 120 cm eller to sider over 60 cm må håndteres manuelt. Da tilkommer det et pristillegg fra 01.12.2022. Det samme gjelder om pakken mangler emballasje eller har rulleform.

Før du sender avgårde pakken - HUSK:

  • Skriv ut godkjent transportetikett eller fyll ut adressekort
  • Legg ved nødvendig tolldokumentasjon
2
Hos oss

Hos oss

Finn fremføringstiden for det landet du ønsker å sende til her (PDF). Forsendelsen kan spores til de fleste land.

3
Hos mottaker

Hos mottaker

Pakken leveres vanligvis til hentested, men avhengig av reglene i mottakerlandet så kan levering, i noen land, skje til mottakers hjemadresse.

Felles for alle pakker som er forsøkt utlevert, eller som skal sendes direkte til postkontor, er at det som regel er hentefrist på 14 dager. I noen land kan denne fristen være lenger.

Er ikke pakken hentet innen fristen, vil den bli returnert. Da må det betales listepris for tilsvarende ny pakke til vedkommende land. 

Tilleggstjenester

Hva koster det?

Prisen for pakke til én mottaker finner du enklest ved bestilling, i din avtale eller i prislisten under.

Prisen baseres på grunnpris og kilotillegg og inkluderer henting og transport til mottakerlandet. Prisen beregnes ut i fra fraktberegnet vekt. Til de fleste land inngår også eksport- og importdeklarering, samt utkjøring til mottakerens dør. Toll og moms betales av mottakeren.

Lurt å vite om toll

Skal du sende pakker til utlandet er eksportfortollingen alltid inkludert i portoen. Korrekt tolldokumentasjon er viktig for å unngå stopp i tollbehandlingen og forsinkelser.

Under finner du hvilke tolldokumenter som er nødvendig for at pakken din skal komme raskest mulig frem til din mottaker: 

Avgift for eksportdeklarering inngår i frakten, men for sendinger til de fleste land vil en fortollingspris for importdeklarering belastes mottaker/importør. Trenger du hjelp til å fylle ut tolldokumentene, kan du gå inn på fortollingsdokumenter. Mer om fortolling finner du her.

Les om nye regler for Digital informasjon fra 03. juni 2019