I fjor tok nettbutikken 2Train.no, med eier Kjartan Bjørkvold i spissen, sats som en sulten nykommer i bransjen. Nå krever de sin del av oppmerksomheten til treningsivrige netthandelskunder.

Annerledes alternativ

Bjørkvold driver 2Train.no sammen med Grethe Kraugerud, som både er norgesmester i boksing og har gått flere mesterskap i kickboxing. Da de kom med ideen om nettbutikken, ønsket de at den skulle bygges på et unikt, troverdig og brukervennlig konsept.

– For oss og mange andre er trening en måte å bli sterkere og raskere på. Det var viktig for oss å være en motvekt mot fokuset på fitness, sixpacks og rumpetrening som preger mye av bransjen, sier han.

Med autentisk innhold og markedsføring, ekte modeller og håndplukkede produkter har de etablert en profil for de som liker trening, men ikke nødvendigvis gjør det for utseendet sin del.

– En utfordring er å nå frem til de riktige menneskene ved å gå bredt nok ut til at vi blir lagt merke til, uten at vi vanner ut konseptet. Å prøve å være alt for alle kan gå ut over troverdighet og kvalitetssikring av produkter.

Raske leveranser

I nettbutikken har de utstyr, klær og kostholdsprodukter som 2Train-teamet selv har prøvd og går gode for. Med denne kombinasjonen av produkter ønsker de at kundene skal kunne bestille alt de trenger til treningen på ett og samme sted. For å nå ut til treningsentusiaster er de aktive på sosiale medier, men vil også at konseptet skal strekke seg til den «ekte» verden utenfor.

– Vi er på treningssentre, stevner og i kampsportklubber for å treffe folk. Det er en viktig del av markedsføringen vår, sier Bjørkvold, og forteller at de også har et team av 2Train-ambassadører for å nå ut bredere og gi troverdighet.

Vant netthandelspris

2Train.no leverer til hele landet, og distribusjonen står Posten og Bring for. Bjørkvold sier at de har fått respons på at oppfølgingen fra Posten med SMS-varsling og mail med status er bra.

– Leveringen går også fort, og ofte får kundene pakken allerede dagen etter. Nylig vant de prisen for «Årets nykommer» på LOAD.16, Norges største e-handelskonferanse – i regi av Bring.

– Å bli lagt merke til av folk som kan e-handel er boost for selvtilliten, og gir ny energi. Vi er en liten aktør, men lever for dette og har tro på suksess.

FOTO: NICKI TWANG

Fakta

  • Stiftet i 2015
  • Drives av eier Kjartan Bjørkvold og Grethe Kraugerud
  • Ble «Årets nykommer» på LOAD.16
  • Nettbutikk på www.2train.no